"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 09/09/2005

El PSM exigeix a Jaume Matas que convoqui d’immediat el Consell Social de la Llengua Catalana

El PSM exigeix al president del Govern, Jaume Mates, que convoqui d’immediat el Consell Social de la Llengua Catalana, màxim òrgan d’assessorament i consulta en matèria lingüística de la Comunitat de les Illes Balears.

NULL

El PSM exigeix al president del Govern, Jaume Mates, que convoqui d’immediat el Consell Social de la Llengua Catalana, màxim òrgan d’assessorament i consulta en matèria lingüística de la Comunitat de les Illes Balears. Els nacionalistes consideren injustificable que aquest òrgan consultiu no hagi estat convocat ni una sola vegada en el que va de legislatura.

Joana Lluïsa Mascaró, diputada del PSM al Parlament de les Illes Balears considera inadmissible i una manca de respecte institucional que el conseller d’Educació, Francesc Fiol, en resposta escrita al grup parlamentari del PSM afirmi que “el Consell Social de la llengua Catalana no s’ha reunit des de l’inici de la legislatura, atès que està en fase de renovació dels membres”. En aquest sentit, la diputada nacionalista afirma que “em resulta difícil de creure que hi pugui haver algú tan incompetent que en dos anys no hagi estat capaç de contactar amb tots els membres del Consell Social  per tal de convocar-los a una reunió. Més encara si tenim en compte que un bon nombre d’aquests li han demanat insistentment aquesta convocatòria. En qualsevol cas, si el conseller Fiol i el seu director de política lingüística, Miquel Melià, són incapaços de trobar els membres del Consell Social de la Llengua Catalana, des del grup parlamentari del PSM ens oferim a fer les telefonades pertinents per tal de convocar-los”.

La diputada nacionalista recorda que el Grup Parlamentari del PSM, com a membre del Consell Social de la Llengua, va sol·licitar per escrit la convocatòria d’aquest òrgan el 20 d’abril del 2004 i que encara no ha rebut cap resposta per part de l’executiu del PP. A la petició del PSM també s’han de sumar les demandes realitzades per més de quinze entitats membres del Consell Social de la Llengua Catalana, entre elles l’Obra Cultural Balear, el Departament de Filologia Catalana i Lingüística de la Universitat de les Illes Balears, Joves de Mallorca per la Llengua, i els sindicats STEI-i, CCOO i UGT.

Joana Lluïsa Mascaró acusa a l’executiu de Matas de boicotejar el funcionament del Consell Social de la Llengua Catalana per por a què la resta d’institucions, entitats i organismes qüestionin la política de “dinamitació” lingüística que practica el Govern de les Illes Balears. En aquest sentit, la diputada nacionalista afirma que “és un fet molt greu que la Conselleria d’Educació prengui mesures en matèria de normalització lingüística sense consensuar-les amb els sectors implicats, però encara resulta més aberrant que, des del Govern, mai no s'hagin plantejat cercar cap consens precisament per la dificultat d'arribar-hi amb unes mesures contràries a la lògica, als estudis tècnics, a l'opinió majoritària dels implicats..., preses només seguint la línia de contranormalització i confrontament del Partit Popular”.

ť
       El PSM exigeix al president del Govern, Jaume Mates, que convoqui d’immediat el Consell Social de la Llengua Catalana, mĂ xim òrgan d’assessorament i consulta en matèria lingĂĽĂ­stica de la Comunitat de les Illes Balears.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: