"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 12/09/2005

L’Entesa insta Defensa a reconsiderar la seua negativa a habilitar sa Coma com a nova EDAR d’Eivissa

L’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) ha presentat una iniciativa al Congrés dels Diputats perquè el Ministeri de Defensa reconsideri la negativa a cedir o vendre els terrenys militars de sa Coma per poder instal·lar-hi la nova depuradora d’aigües residuals (EDAR) d’Eivissa.

NULL

L’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) ha presentat una iniciativa al Congrés dels Diputats perquè el Ministeri de Defensa reconsideri la negativa a cedir o vendre els terrenys militars de sa Coma per poder instal·lar-hi la nova depuradora d’aigües residuals (EDAR) d’Eivissa. La iniciativa es presenta a través del diputat Jordi Xuclà (CiU), qui porta els temes de l’Entesa al Congrés.

En aquestes, ENE posa en coneixement del Ministeri de Defensa que ha tengut coneixement, a finals d’agost, que les negociacions amb l’Ajuntament d’Eivissa no han prosperat perquè l’organisme estatal s’ha negat a la venda o cessió dels terrenys militars. Els nacionalistes en demanen informació i demanen a Defensa que repensi la decisió, si és ferma, perquè es tracta d’una bona solució per als problemes d’encabir la nova EDAR d’Eivissa. També es demana sobre la formalització de la proposta per confirmar que aquesta s’ha dut a terme correctament.

Des de l’Entesa (ENE) es considera que la opció de situar l’EDAR a sa Coma és una bona opció perquè es troba a prop de la ciutat i de part dels nuclis als quals haurà de donar servei (i que no es troben al municipi) i perquè hi havia un inici de consens institucional entre Ajuntament d’Eivissa, Consell i Ajuntament de Sant Antoni. Aquesta darrera qüestió és important a Eivissa perquè no és habitual trobar col·laboració entre institucions governades per distint signe polític i perquè no és gens habitual que el PP vulgui col·laborar amb administracions de color diferent. Aquest consens es posa en coneixement de Defensa perquè facilitaria les coses. A més, l’Entesa (ENE) considera que els terrenys de les casernes de sa Coma són massa extensos per la poca activitat que suporten i que, per tant, sobra molt d’espai que podria ser destinat a diversos usos públics, com és el cas de l’EDAR. A més, no hi ha població al voltant, amb la qual cosa no hi hauria molèsties personals (encara que una EDAR moderna no n’hauria de causar) i la seua cota d’altura no representa un problema per l’entrada d’aigües residuals i la sortida d’aigües depurades.

Els nacionalistes creuen que el Ministeri de Defensa ha d’anar revertint al poble d’Eivissa terrenys militars per a ús públic. En aquest sentit, lamenten que, de moment, la presència d’un dels pocs dirigents del PSOE balear al Govern de l’Estat, Joan Mesquida (director general d’Infrastructura de la Secretaria d’Estat de Defensa), no hagi servit perquè Eivissa se’n beneficiï i vegi solucionat un problema que necessita d’una solució immediata. Des de l’Entesa (ENE) es confia que el Govern central rectifiqui.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: