"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 09/09/2005

L’Entesa insta el Govern a paralitzar el "tot inclòs"

NULL

L’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) es mostra molt preocupada per l’extensió que està prenent la modalitat del "tot inclòs" i, sobretot, per les males conseqüències que està tenint sobre l’oferta complementària de molts nuclis turístics eivissencs. Aquesta preocupació s’incrementa en veure que l’Executiu balear (PP) no només no té cap intenció de regular el "tot inclòs" sinó que el defensa segons els postulats d’una part de l’empresariat d’allotjament.

Des de l’Entesa (ENE) s’oberva que la preocupació es va extenent per nuclis i col·lectius d’empresaris turístics i sindicats, més després de saber-se que molts establiments turístics (actuals apartaments, que haurien de passar-se a aparthotels) desitgen oferir el "tot inclòs".

En aquest sentit, la Federació PSM-Entesa Nacionalista ha demanat al Parlament de les Illes Balears una moratòria del "tot inclòs" fins a que no es dugui a terma la necessària regulació de la modalitat, que ja compta amb uns 190 establiments i afecta unes 75.000 places turístiques al conjunt de l’arxipèlag.

Els nacionalistes consideren inaudit que el Govern de les Illes Balears i el Consell d’Eivissa i Formentera (PP) no facin res per aturar l’extensió de la modalitat, la qual cosa demostra la manca de sensibilitat dels "populars" per arreglar els problemes de fons que té el model turístic actual. El PP no ha anat més enllà de passar "la patata calenta" a una comissió d’experts, i el problema està en funcionament des de fa anys i demana mesures immediates perquè perillen molts establiments petits i mitjans i nombrosos llocs de feina. Des de l’Entesa (ENE) es creu que és clau actuar amb agilitat per aturar aquest problema perquè s’està acabant una temporada i hi hauria d’haver resultats abans de l’inici de la propera i, de pas, inspirar la necessària confiança en l’empresariat petit i mitjà afectat.

ENE creu que el Govern hauria de ser capaç de planificar aspectes fonamentals del nostre model turístic a mitjà i a llarg termini. En aquest sentit, l’Entesa (ENE) extè la mà al PP per col·laborar en un procés de debat -obert i valent- sobre com afrontar els principals reptes pels que passa ara mateix el turisme a Eivissa.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: