"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 08/09/2005

El PSM denuncia que el Congr茅s de l鈥橢ducaci贸 posa traves a la participaci贸 de la comunitat educativa

El PSM considera una barbaritat que el professorat, les fam铆lies i la resta de la comunitat educativa hagin de pagar per assistir a un Congr茅s que, segons el propi Conseller d鈥橢ducaci贸, havia de ser un f貌rum per debatre el futur de l鈥檈ducaci贸 a les nostres Illes.

NULL

El PSM denuncia que el Congr茅s de l鈥橢ducaci贸 que es celebrar脿 el proper mes d鈥檕ctubre en lloc de ser un 脿mbit de debat obert es convertir脿 en una representaci贸 limitada i controlada. Els nacionalistes han fet aquesta valoraci贸 despr茅s que la Conselleria d鈥橢ducaci贸 exigeixi als assistents un pagament de 20 鈧 per assistir-hi, amb un numero de places molt limitat (19 per Menorca i 20 per Eivissa i Formentera) i els assistents de fora de Mallorca s鈥檋agin de costejar de la seva butxaca el despla莽ament i l鈥檋otel, acollint-se en tot cas  a unes futures ajudes que no es garanteixen. El PSM considera una barbaritat que el professorat, les fam铆lies i la resta de la comunitat educativa hagin de pagar per assistir a un Congr茅s que, segons el propi Conseller d鈥橢ducaci贸, havia de ser un f貌rum per debatre el futur de l鈥檈ducaci贸 a les nostres Illes.

El PSM  creu que s鈥檋an acomplert les pitjors prediccions respecte al Congr茅s que es limitar脿, segons el programa, a una s猫rie de confer猫ncies i taules rodones sense veritable participaci贸 dels membres de la comunitat educativa. En aquest sentit, els nacionalistes recorden que el conseller Fiol anunci脿 un Congr茅s de l鈥橢ducaci贸 (que s鈥檋auria d鈥檋aver celebrat el passat mes de maig) per rebatre les cr铆tiques del PSM sobre la manca de participaci贸 de la Comunitat Educativa en els processos de decisi贸 de la Conselleria d鈥橢ducaci贸 i Cultura. El PSM ha denunciat en diverses ocasions que el Govern del Partit Popular ha eliminat de la seva actuaci贸 en educaci贸 les peri貌diques Jornades d鈥橝n脿lisi i Debat, en que participaven els ensenyants de totes les illes i que, amb l鈥檃nterior administraci贸, possibilitaven la reflexi贸 conjunta i la presa d鈥檃cords a partir de la realitat als centres. D鈥檃questes Jornades sorgiren nombroses propostes de millora que posteriorment donaren lloc a normativa educativa: projectes d鈥檌ntervenci贸 educativa, pla d鈥檃colliment ling眉铆stic i cultural, etc.

El PSM exigeix a la Conselleria d鈥橢ducaci贸 que reconsiderin aquestes decisions i es planifiqui mesures reals i 鈥済ratu茂tes鈥 perqu猫 els ensenyants de les Illes Balears puguin fer sentir la seva veu.

       El PSM considera una barbaritat que el professorat, les fam铆lies i la resta de la comunitat educativa hagin de pagar per assistir a un Congr茅s que, segons el propi Conseller d鈥橢ducaci贸, havia de ser un f貌rum per debatre el futur de l鈥檈ducaci贸 a les nostres Illes.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: