"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 08/09/2005

El PSM afirma que davant l’estudi que considera sobredimensionada l’oferta de camps de golf cal redactar un pla sectorial

El portaveu del PSM denuncia que la proliferació de camps de golf es deu a què “s’han convertit en una nova fórmula per urbanitzar el sòl rústic, amb enormes plusvalues especulatives

NULL

El PSM vol que el Consell de Mallorca redacti un pla director sectorial específic sobre camps de golf i que no s’autoritzi cap altre projecte fins que aquest no s’hagi redactat. Els nacionalistes han reiterat aquesta petició després que la consultora Irea hagi donat a conèixer l’estudi “Turisme de golf i ressorts hotelers” el qual conclou que les Illes Balears es troben en “una clara situació  de sobreoferta” de camps de golf.

Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, demana al Conseller insular de Territori, Bartomeu Vicens una valoració d’aquest estudi i recorda que “en aquests moments hi ha una vintena de camps de golf i una dotzena llarga en distints moments de tramitació. Fa pocs dies la Comissió Balear de Medi Ambient va emetre dictamen favorable a la construcció d’un nou camp de golf a Muro (Son Bosch) i a l’ampliació de dos golfs existents.”

Davant aquesta situació, el portaveu nacionalista considera que “és necessari i urgent que el Consell de Mallorca aturi aquest desbaratat procés i que es faci una planificació amb molt de seny que, fins i tot, obligui el tancament d’alguns dels camps de golfs existents, com el d’Alcanada, a Alcúdia, que està construït dins una zona ANEI”

El portaveu del PSM denuncia que la proliferació de camps de golf es deu a què “s’han convertit en una nova fórmula per urbanitzar el sòl rústic, amb enormes plusvalues especulatives, i per construir nous hotels sense haver de reemplaçar places obsoletes. Hem arribat a l’absurd que, avui en dia, a Mallorca és més fàcil fer un hotel en sòl rústic que una construcció per explotació agrària”.

Antoni Alorda considera també necessari dur a terme una revisió de la llei de camps de golf per evitar la construcció d’oferta hotelera o residencial associada i qualifica d’errònia la política de PP i UM, impulsada pel Consell de Mallorca mitjançant el Pla Territorial, d’animar la construcció de camps arreu de Mallorca. Alorda considera “curiós que quan UM i PP tenen una crisi, el Conseller acusi el PP de voler convertir Mallorca en la nova Marbella i quan se fan amics van fent Marbella a mitges; només es discuteixen sobre on i, sobretot qui, ha de fer les noves urbanitzacions i camps de golf, però no sobre si s’han de fer o no”.


       El portaveu del PSM denuncia que la proliferació de camps de golf es deu a què “s’han convertit en una nova fórmula per urbanitzar el sòl rústic, amb enormes plusvalues especulatives

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: