"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 08/09/2005

El PSM diu que després de l’informe del Consell és imprescindible tornar al projecte d’hospital Son Dureta II

Joana Lluïsa Mascaró demanarà la compareixença de la consellera Castillo perquè expliqui per què no es va fer cas d’aquest informe i es continua amb la tramitació,

NULL

El PSM vol que l’IB-Salut i la Conselleria de Salut descartin definitivament la ubicaciĂł a Son Espases Vell del futur hospital de referència de Palma i es torni al projecte inicial de construir-lo al solar de Son Dureta. Joana LluĂŻsa MascarĂł, diputada del PSM al Parlament de les Illes Balears, posa de manifest que “el cost econòmic de la construcciĂł del nou hospital de Son Espases (183 milions d’euros) serĂ  major que la despesa prevista per a Son Dureta (136 milions). A mĂ©s, a aquesta darrera quantitat s’hauran d’afegir les despeses per a les quals la memòria explicita que el projecte no contĂ© cap previsiĂł econòmica, que poden suposar un cost total  de mĂ©s de 240 milions d’euros”.

La  diputada nacionalista demanarĂ  la compareixença de la consellera Castillo perquè expliqui per què no es va fer cas d’aquest informe i es continua amb la tramitaciĂł, ja que “desprĂ©s de l’informe jurĂ­dic del Consell de Mallorca que considera nul·la tota la tramitaciĂł del projecte, encaparrotar-se en voler ubicar-lo a Son Espases nomĂ©s serviria per enredar encara mĂ©s la construcciĂł del nou hospital i això, amb la mancança de llits hospitalaris que tĂ© la sanitat de les Illes Balears, seria una greu irresponsabilitat. Confiem que aquesta vegada el govern de Jaume Matas posi l’interès dels ciutadans per davant dels interessos urbanĂ­stics i especulatius”. 

Per la seva banda, Pere Muñoz, portaveu nacionalista a l’ajuntament de Palma, anuncia que, amb aquestes noves dades, tornarà a dur el debat a l’ajuntament i recorda a Cirer que ja estam a la tardor de 2005 “en aquestes altures ja tendríem una bona part del nou hospital feta”.

Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, demanarĂ  al Consell de Mallorca la celebraciĂł d’un Ple Extraordinari per fer una valoraciĂł de l’informe jurĂ­dic i tractar sobre la paralitzaciĂł del projecte de Son Espases.  El portaveu nacionalista considera molt rellevant que sigui un informe del propi Consell el que qĂĽestiona la legalitat de tot el procediment i, en concret, que posi de manifest que no s’han avaluat alternatives d’ubicaciĂł mĂ©s convenients, “no de bades el Consell tĂ© la darrera paraula en les competències urbanĂ­stiques i territorials i l’hospital no es podrĂ  fer a Son Espases si el Consell de Mallorca no aprova la modificaciĂł del Pla General de Palma”. Alorda ha demanat al Conseller del Territori, Bartomeu Vicens, que faci arribar l’informe jurĂ­dic a tots els grups de consellers i es demana per quins motius no s’ha fet pĂşblic fins ara.

ť
       Joana LluĂŻsa MascarĂł demanarĂ  la compareixença de la consellera Castillo perquè expliqui per què no es va fer cas d’aquest informe i es continua amb la tramitaciĂł,

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: