"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 08/09/2005

El PSM vol saber si el Consell de Mallorca avala la construcció d’habitatges damunt una zona verda d’Inca

Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, ha demanat al conseller del Territori, Bartomeu Vicens, que ho aclari després que el batle d’Inca, Pere Rotger, afirmàs en el passat ple municipal que “el Consell de Mallorca no ens ha posat cap pega per a què comencin les obres sense esperar la requalificació”.

NULL

El PSM vol saber si el Consell de Mallorca ha avalat la construcció de 77 habitatges damunt una zona verda situada al carrer Mandrava d’Inca. Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, ha demanat al conseller del Territori, Bartomeu Vicens, que ho aclari després que el batle d’Inca, Pere Rotger, afirmàs en el passat ple municipal que “el Consell de Mallorca no ens ha posat cap pega per a què comencin les obres sense esperar la requalificació”.

El PSM recorda que l’Ajuntament d’Inca ha concedit de manera il·legal la llicència d’obres per construir els 77 habitatges ja que la normativa urbanística vigent qualifica aquest solar com a zona verda, tal i com advertiren inequívocament el tècnic urbanístic municipal i el propi secretari de l’ajuntament. El PSM precisa que, tot i que és cert que el nou Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) pretén modificar aquesta qualificació, en realitat, hores d’ara encara no està aprovat i, per tant, no és vigent. Que, a més, l’aprovació no és competència municipal si no de la Comissió Insular d’Urbanisme de Mallorca, la qual pot aprovar-lo, o no. De fet, entre les prescripcions de la Comissió va imposar a l’ajuntament per aprovar el Pla hi figura la manca de justificació suficient del canvi de la zona verda del carrer Mandrava, a més d’una prescripció general sobre la mancança de zones verdes en el nucli urbà, que s’han de subsanar.

Antoni Rodríguez, regidor del PSM, afirma que el grup municipal ha criticat reiteradament les males pràctiques de Pere Rotger i del seu equip de govern que passen per damunt la llei quan troben. El PSM recorda que ha presentat al·legacions contra el canvi de la zona verda i que així mateix ho han fet una vintena de veïnats, i que l’equip municipal del PP va donar permís sense ni tan haver contestat. En aquest sentit, Alorda afirma que “Pere Rotger està demostrant una desconsideració absoluta cap als ciutadans i que l’exposició pública del PGOU, que ha de servir per escoltar tothom, ha estat un frau”.

Per altra banda, el PSM considera que el PGOU d’Inca que s’està tramitant hauria de preveure més actuacions en habitatge social a la ciutat, i així ho ha demandat en tots els debats i informacions públiques, però no comparteix que la única actuació que prevegi justament s’hagi d’executar a costar de zones verdes.

ť
       Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, ha demanat al conseller del Territori, Bartomeu Vicens, que ho aclari desprĂ©s que el batle d’Inca, Pere Rotger, afirmĂ s en el passat ple municipal que “el Consell de Mallorca no ens ha posat cap pega per a què comencin les obres sense esperar la requalificació”.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: