"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 08/09/2005

El PSM denuncia que el Govern no dona una resposta àgil i eficaç al problema del “tot inclòs”

Gabriel Vicens considera inadmissible que l’oferta del “tot inclòs” s’estengui tan considerablement davant la passivitat i la despreocupació de l’executiu autonòmic i més encara que comenci a afectar apartaments i altres edificis turístics que no siguin hotelers.

NULL

El PSM acusa el Govern de Jaume Matas d’inoperĂ ncia davant l’alarma i la preocupaciĂł que el sistema del “tot inclòs” estĂ  generant en el sector turĂ­stic i de l’oferta complementĂ ria. Al fet, gravĂ­ssim, que mĂ©s de 300 restauradors i comerciants de Capdepera hagin de demanar ajuda al Defensor del Poble a causa dels efectes negatius d’aquest tipus d’oferta turĂ­stica se suma ara l’alarma que crea que nombrosos establiments turĂ­stics es vulguin introduir en aquest sistema.  Molt especialment, que 20 edificis d’apartaments demanin la reconversiĂł a aparthotels per poder practicar el “tot inclòs”.

Gabriel Vicens, secretari general del PSM, considera inadmissible que l’oferta del “tot inclòs” s’estengui tan considerablement davant la passivitat i la despreocupació de l’executiu autonòmic i més encara que comenci a afectar apartaments i altres edificis turístics que no siguin hotelers.

Els nacionalistes denuncien la manca de sensibilitat i de responsabilitat que l’executiu balear ha demostrat envers aquest tema. En aquest sentit, Vicens acusa Jaume Matas i el conseller de Turisme, Joan Flaquer, de despreocupar-se de la regulació d’aquesta oferta i d’haver-la traslladat el tema a una comissió d’experts, tot i que el propi president s’havia compromès a regular el “tot inclòs” mitjançant una llei.

El Govern de Jaume Matas no té projecte turístic de futur i cada vegada es veu més que està únicament a mercè del mercat i de la demanda. Gabriel Vicens considera que el Govern no té cap planificació a mitjà i llarg termini, ni preveu què passarà si s’estén encara més una oferta turística de tan baixa qualitat i que afecta tan negativament la resta del sector turístic. La passivitat del govern i la manca de reacció poden ocasionar l’especialització turística en aquest tipus d’oferta a les Illes Balears, la qual cosa seria extremadament negatiu per la principal activitat econòmica de les nostre illes.

Finalment, Vicens recorda que el PSM ha demanat al Parlament de les Illes Balears una moratòria de l’oferta del tot inclòs fins que es faci la necessària regulació d’aquest tipus d’oferta turística que s’estén ja a 180-190 establiments hotelers i que suposen unes 75.000 places turístiques.

ť




       Gabriel Vicens considera inadmissible que l’oferta del “tot inclòs” s’estengui tan considerablement davant la passivitat i la despreocupaciĂł de l’executiu autonòmic i mĂ©s encara que comenci a afectar apartaments i altres edificis turĂ­stics que no siguin hotelers.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 




PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: