"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 06/09/2005

El PSM lamenta que PP i UM es neguin a debatre el dret de pas per la costa mallorquina

incomprensiblement, Maria Antònia Munar, tot i expressar l’interès de la proposta del PSM, va votar de la mà del PP per impedir que la moció fos discutida pel Ple del Consell.

NULL

El PSM lamenta que PP i UM hagin impedit que el Consell de Mallorca discutís una moció presentada pels nacionalistes en la qual es demanava a la institució mallorquina que instàs el Ministeri de Medi Ambient del Govern espanyol a prendre les mesures escaients per garantir el dret d’accés i de pas per les zones de domini públic marítim-terrestre mallorquí.

Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, explica que “incomprensiblement, Maria Antònia Munar, tot i expressar l’interès de la proposta del PSM, va votar de la mà del PP per impedir que la moció fos discutida pel Ple del Consell. Això demostra que, després de la crisi de Calvià, UM torna a supeditar la política del Consell a les directrius del PP”. Els nacionalistes tornaran a presentar la moció per garantir que la institució mallorquina es pronunciï al respecte i recorden que Maria Antònia Munar té tots els mecanismes al seu abast per garantir que sigui debatuda.

En la moció el PSM demana al govern insular que estudiï tots els punts de la costa mallorquina on el dret de pas públic resulti conflictiu i que impulsi les mesures pertinents per remoure els obstacles al seu exercici, fins acudir als tribunals de justícia. El portaveu del PSM afirma que “des del grup de consellers del PSM estam disposat a cercar el màxim de consens perquè la moció surti endavant, en aquest sentit, demanam que el tema passi per Comissió Informativa, naturalment sempre que quedi clar que les institucions han de garantir l’exercici del dret dels ciutadans de gaudir dels béns de domini públic d’ús públic i eliminar les traves que suscita la pressió creixent per preservar la privacitat d’aquests espais”.

La moció del PSM també reprova les declaracions del conseller de Medi Ambient en contra del compliment de la llei de costes i les actuacions del President de les Illes Balears emparant l’apropiament privat del domini públic mallorquí.


       incomprensiblement, Maria Antònia Munar, tot i expressar l’interès de la proposta del PSM, va votar de la mà del PP per impedir que la moció fos discutida pel Ple del Consell.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: