"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 05/09/2005

L’Entesa critica el començament de les emissions d’IB3

NULL

L’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) afirma que IB3 ha començat malament les seues emissions amb la Gala d’Inauguració que es va emetre, ahir, des de Mallorca.

Els nacionalistes varen poder confirmar els mals auguris que s’havien vengut anunciant i veient. En primer lloc, el paper de la llengua catalana, que va tenir un paper subordinat durant la gala. Per exemple, els presentadors varen parlar més temps en castellà que no en català i es passaven contínuament al castellà (quan no fa cap falta, perquè tothom a l’escenari, a la sala i als domicilis particulars) els entenia en català. Pel que fa a un dels plats forts de la gala, les actuacions musicals, no n’hi va haver pràcticament cap en català. Des de l’Entesa (ENE) es demanen si és aquest el bilingüisme que el PP vol imposar a IB3. En segon lloc, els nacionalistes denuncien la manca de presència d’Eivissa i Formentera, tant en contenguts com en accents, la qual cosa també confirma l’esperat centralisme mallorquí.

ENE creu que IB3 ha nascut, a més, amb altres vicis que faran molt difícil que sigui una televisió realment apreciada per la ciutadania: manca de pluralitat informativa, partidisme, contractació de programes desfassats, part de la programació de dubtosa qualitat, despreci de l’enorme banc de pel·lícules doblades al català (concertat el seu ús per un conveni, el 2003, entre la Vicepresidència del Govern de les Illes Balears –PSM-ENE- i la Generalitat de Catlunya).

A més, des de l’Entesa (ENE) s’ha de seguir denunciant un altre dels temors a confirmar: la presència del català en la graella serà molt baixa. La part menor de presència correspon a l’horari de màxima audiència ni arribarà al 30% dels contenguts. En aquesta franja horària destacaran el programa de Fernando Schwartz o l’emissió de pel·lícules. Aquest fet és un flagrant incompliment de la Llei de Normalització Lingüística perquè hi haurà un mitjà de comunicació públic que no afavorirà l’ús de la nostra llengua. A més, segons un estudi realitzat per la Federació PSM-Entesa Nacionalista, el total de la programació que es farà en català serà del 42%, bilngües, un 20%, i un 38%, en castellà.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: