"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 04/09/2005

El PSM demanar脿 al CIM un impuls a l'obra completa d'Alomar i Oliver

NULL

www.diaridebalears.com

S.BENNASAR. Palma.
El portaveu del grup del PSM en el Consell de Mallorca, Antoni Alorda, demanar脿 en la sessi贸 plen脿ria de dem脿 dilluns que la instituci贸 adopti un acord per impulsar la continuaci贸 de la publicaci贸 de les obres completes de Gabriel Alomar i Villalonga i de Miquel dels Sants Oliver.

El portaveu dels nacionalistes va explicar que 芦ser脿 un prec que nosaltres farem a la instituci贸, amb el m脿xim respecte, perqu猫 el que ens interessa 茅s que aquest tema tiri endavant i es vagi recuperant l'obra d'aquests dos escriptors禄.

En aquest sentit, el portaveu Alorda va explicar que 芦茅s un tema prou important perqu猫 tots, amb sentit institucional, facem el possible per impulsar aquesta investigaci贸. Ara ja no es tracta de veure quins s贸n els fets que han provocat que es vagi retardant, sin贸 mirar quina 茅s la problem脿tica i entre tots pegar-hi una envestida. I si s贸n necessaris m茅s recursos, id貌 mirem a veure si es poden obtenir禄.

La publicaci贸 de les obres completes de Miquel dels Sants Oliver i de Gabriel Alomar 茅s un projecte que es va comen莽ar i que es va impulsar des de la Conselleria de Cultura del Consell quan el professor Dami脿 Pons ocupava el c脿rrec.

El projecte d'investigaci贸 i publicaci贸 d'aquestes obres va ser avalat per la signatura d'un conveni amb Sa Nostra i amb la Universitat de les Illes Balears per tal de desenvolupar aquesta tasca. Sa Nostra hi aport脿 capital financer, mentre que la UIB hi aport脿 els coneixements t猫cnics i humans del professor Pere Rossell贸 Bover, que ha dirigit algunes de les investigacions sobre els dos escriptors.

Posteriorment es varen arribar a acords amb el Gremi d'Editors i l'Editorial Moll ha anat publicant les obres d'Alomar (3 volums de moment) i Lleonard Muntaner les d'Oliver

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: