"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 31/08/2005

El PSM denuncia l’estat de degradació de Can Pastilla

NULL

Essent Can Pastilla un nucli turístic important, que rep cada anys milers de visitants i tenint també, un índex de densitat de població durant tot l’any molt elevat, pateix una sèrie de problemes, no només de neteja i manteniment bàsics, sinó també de serveis i equipaments que ofereixen una imatge deplorable de la zona.

Per començar, els carrers de la segona línia pateixen un greu dèficit de manteniment i neteja. Les voravies estan rompudes, presenten en moltes ocasions clots i en alguns trams de carrer és impossible passar-hi per l’acumulació de senyals, postes, etc.

Un altre problema important a la zona són els negocis il·legals que proliferen sobretot durant la temporada d’estiu i que constitueixen una competència deslleial pels comerciants, a la vegada que en moltes ocasions no presenten les condicions mínimes (cas de bars i restaurants). En aquest sentit és important la problemàtica, ja denunciada en diverses ocasions, dels “manteros” que actuen sobretot a l’hivern amb el turisme de la tercera edat.

El cas, però, més flagrant d’abandonament que pateix aquesta segona línia, és la presència d’un abocador incontrolat dins un pinar al carrer d’Octavi August, just devora una aturada de l’EMT i darrera un hotel. És innegable la deplorable imatge que ofereix a ciutadans i turistes que van a agafar l’autobús, però també la contaminació i el risc d’incendi que suposa la presència de tot tipus de restes (des de cotxes fins a sofàs, electrodomèstics, restes de material d’obra, etc.)

“És lamentable tenir aquesta zona turística de Palma en aquest estat. El que és més greu, és que en moltes ocasions per arreglar aquests problemes no fan falta massa recursos sinó voluntat política. I queda demostrat que l’Equip de Govern de Cirer no en té, per aquestes coses, només per grans obres, inauguracions i promeses que després no compleix”, ha manifestat Pere Muñoz, portaveu del PSM.

Parlant de promeses incomplides, també n’hi ha una de flagrant a Can Pastilla, el centre sociocultural a l’hotel Isla Azul. Va ser enderrocat abans de les eleccions per començar-hi les obres (ja aprovat el projecte) i a hores d’ara serveix d’aparcament, una altra de les greus mancances de la zona.

Per tota aquesta problemàtica, el Grup Municipal del PSM presentarà al proper Ple del mes de setembre una proposta d’actuació integral a Can Pastilla per tal de millorar totes aquestes deficiències així com la dotació de serveis bàsics clarament insuficients (centre de salut) o inexistents (cas de biblioteca o centre sociocultural).

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: