"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 28/03/2002

ENE, totalment a favor de l’anunci del manteniment del cobrament de l’ecotaxa a partir del 1r de maig

L'Entesa Nacionalista i Ecologista manifesta la seua satisfacció per l'anunci del Govern de les Illes Balears de mantenir la previsió de mantenir la data prevista per iniciar el cobrament de l' ecotaxa, per al dia 1r de maig.

ENE considera del tot lògic el manteniment de la figura tributària en matèria turística i creu que l'ajornament de la seua aplicació hagués set negatiu per a les Illes Balears. Els nacionalistes i ecologistes eivissencs ja s'han manifestat a favor de l'ecotaxa tant per les possibilitats de canvi en el model turístic d'Eivissa com per poder externalitzar les conseqüències de les activitats del turisme, essent lícit que el poble d'Eivissa vulgui una corresponsabilitat per part dels nostres visitants. A més, per a l'Entesa és ben important que el més aviat possible es puguin veure els resultats positius de l'aplicació del finançament de projectes per part del fons turístic, tant per poder corregir aspectes relacionats amb el turisme com perquè la població turística pugui visualitzar que l'esforç –petit- que se li demana té repercusions concretes i fructíferes.

Respectant que Antich i Alomar s'hagin pogut reunir amb responsables d'empreses operadores i d'allotjament per mirar d'acostar postures al màxim possible, l'Entesa considera que s'ha fet molt bé en anunciar el manteniment del cobrament de l'ecotaxa, atès que aquesta emana de la sobirania popular de les Illes depositada en el Parlament de les Illes Balears. Els nacionalistes consideren que qualsevol país ha de ser sobirà en decidir quin ha de ser el futur de la seua societat i de les seues principals activitats. L'Entesa segueix manifestant que l'ecotaxa no provocarà una baixada siginificativa en l'afluència turística d'Eivissa, desqualificant-se així els posicionament agorers d'alguns responsables turístics privats que, massa sovint, aixequen crits d'alarma sobre la propera temporada turística.

ENE espera que prompte es puguin finançar projectes relacionats amb el medi ambient, el patrimoni i les activitats primàries. En aquest sentit, ENE es mostra partidària de la possibilitat que el fons turístic serveixi per poder fer front a les despeses relatives a les operacions per eliminar sòls urbans al Prat de Vila, a Santa Eulària, a Sant Josep; a cofinançar els parcs naturals de ses Salines i de cala d'Hort; a la adquisició d'elements del patrimoni històrico-artístic, etc.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: