"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 27/03/2002

El PSM-EN presenta un recurs d鈥檃pel路laci贸 en considerar que existeixen proves contundents i evidents contra Matas

Sin t铆tulo

El PSM-Entesa Nacionalista ha interposat un recurs d'apel路laci贸 contra la interlocut貌ria per la qual s'acorda no elevar exposici贸 raonada per la imputaci贸 de Jaume Matas i Rosa Estar脿s a la Sala Segona del Tribunal Suprem i pel decret d'arxiu de les actuacions relatives als presumptes delictes electorals, prevaricaci贸 i malversaci贸 de cabals p煤blics.

El PSM considera que estam no nom茅s davant indicacions fonamentades de delicte per part del sr. Matas, sin贸 davant proves contundents i evidents de la seva participaci贸.

En primer lloc, la reuni贸 a Presid猫ncia de Govern es tracta d'una reuni贸 d'alt铆ssim nivell pol铆tic en la qual hi participa una administrativa, que ni tan sols estava contractada aleshores pel Govern Balear, i que escriuria arran dels seus viatges a Argentina 鈥淓l voto a favor del PP est谩 absolutamente garantizado鈥 o 鈥淓l voto a favor de Matas est谩 garantizado鈥. El sr. Matas es reun铆 amb aquella persona que pocs mesos despr茅s fou contractada il路legalment i falsejant una acta d'un institut p煤blic que depenia del propi sr. Matas.

Per altra banda, hi ha les anotacions a m脿 del sr. Matas, reconegudes pel representant de facto del sr. Matas. Aquest organigrama realitzat del propi puny del sr. Matas explica el perqu猫 de la peculiar reuni贸 amb la protagonista principal de tota la trama. El sr. Mates disseny脿 tota l'operaci贸 delictiva i la sra. Maria de la Pau fou la seva principal executora

El que tamb茅 茅s determinant i prova que s铆 hi va haver delicte electoral en tant que s'incompliren les normes legals establertes per a la formaci贸 del cens electoral, 茅s el llistat de les persones que presentaren reclamacions al CERA. Les 74 reclamacions al CERA, 73 d'elles provinents del Consolat de Rosario, anaven en el mateix sentit: totes elles passaren a estar inscrites a Formentera. A m茅s a m茅s, el representant de sr. Mates ha afirmat que 鈥 adem谩s es infinitamente mayor ( no seamos hip贸critas) en la imputaci贸n del Excmo. Sr. Ministro de Medio Ambiente y de la Excma. Diputada del Congreso, que en la del drogadicto de la esquina ( pese al gran respeto que 茅ste nos merezca)鈥. Sens dubte, aquest 茅s el bess贸 del debat jur铆dic, el principi d'igualtat de tots davant la llei. Aquesta 茅s la base del contracte social de l'Estat de Dret, la plena igualtat davant la llei, independentment de la condici贸, ra莽a, sexe, religi贸 o qualsevol altre circumst脿ncia personal o social. Es tracta d'un valor irrenunciable i b脿sic.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: