"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 21/06/2001

El PSM demana a la Consell de la Uni贸 Europea que les regions puguin apel路lar directament davant el Tribunal de Just铆cia Europeu quan els seus interessos es vegin afectats a la UE

El PSM-Entesa Nacionalista, ha presentat una proposta al Parlament Europeu on insta al Consell de la Uni贸 Europea a que reformi el Tractat de la UE per tal que les regions europees tinguin el dret d’apel路lar directament davant el Tribunal de Just铆cia quan les seves prerrogatives es vegin vulnerades, de la mateixa manera com ara ho poden fer els Estats Membres.
Per al diputat nacionalista Toni Alorda, "l'ampli debat que s'est脿 produint sobre el futur de la UE, i que culminar脿 a la propera cimera de Laeken (B猫lgica), ha de proporcionar respostes institucionals a la participaci贸 legislativa i judicial de les regions constitucionals, que -recordem-ho- s贸n aquelles entitats subestatals amb capacitat legislativa pr貌pia, garantida per la Constituci贸 del seu Estat. Aix铆 la participaci贸 d'aquestes regions ha de ser en tots els nivells: desenvolupament, execuci贸, control i avaluaci贸 de les pol铆tiques de la UE". Alorda ha explicat la proposta que ha fet el PSM al mateix Consell d'Europa "posem per cas que des de les Illes Balears es t茅 const脿ncia de que l'ametlla mallorquina est脿 sistem脿ticament discriminada a l'Estat Franc茅s: als supermercats, circuits de comercialitzaci贸, etc. Aix貌 incompleix el principi de la UE del lliure mercat. Ara per ara, les Illes Balears no podr铆em fer res davant aquest incompliment de la normativa europea. La proposta del PSM 茅s que el Tribunal Superior de Just铆cia de les Illes Balears pogu茅s apel路lar aquest fet directament al Tribunal Europeu." Alorda afegeix que "d'aquesta manera, no haur铆em d'esperar de la voluntat de Madrid volgu茅s o no defensar els nostres interessos".

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: