"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 06/07/2005

L鈥橢ntesa insta Ajuntament i Consell a protegir integralment ses Feixes

L鈥橢ntesa Nacionalista i Ecologista d鈥橢ivissa (ENE) insta l鈥橝juntament d鈥橢ivissa i el Consell d鈥橢ivissa i Formentera a protegir la totalitat de la delimitaci贸 de ses Feixes des prat de Vila que marca el BIC aprovat el 2003.

Des d鈥橢NE es veu positivament que l鈥橝juntament protegeixi el prat de Vila si el Consell mant茅 el BIC en vigor per貌, en el cas que aix貌 no fos aix铆, hauria de seguir protegint-lo integralment, atesos els seus compromisos electorals i la condici贸 de "falsos urbans" de les unitats UA-8 i UA-12, condici贸 que nom茅s obligaria el consistori a tornar les cessions en diners aportades pels promotors i, tal volta, la difer猫ncia entre les contribucions de s貌l urb脿 i r煤stic pagades des de 1987. En cap cas existirien les astron貌miques indemnitzacions de les qu猫 s鈥檋a arribat a parlar.

L鈥檕peraci贸 seria possible amb ajut institucional, que s鈥檋a de sol路licitar obertament i formal. En el cas que no arrib脿s, el Consistori podria fer front a aquests pagaments amb operacions financeres pr貌pies. Aquesta via 茅s possible perqu猫 l鈥橝juntament acaba d鈥檃nunciar una operaci贸 amb venda de terrenys propis, concessions i alguna aportaci贸 directa per poder finan莽ar l鈥檈xpansi贸 del complex esportiu de Can Misses per valor de 6 milions d鈥橢. Els nacionalistes, sense llevar import脿ncia a les millores en instal路lacions esportives, creuen que 茅s priorit脿ria la preservaci贸 integral de ses Feixes. Des de l鈥橢ntesa (ENE) es reclamen sol路licituds d鈥檃jut econ貌mic per a aquesta operaci贸 proteccionista i es demana l鈥橝juntament que pressioni el Govern de l鈥橢stat. Aquest acaba d鈥檃nunciar el pagament dels drets urban铆stics i de la compra de ses Fontanelles, espai amena莽at i ubicat a Palma, Mallorca. Per tant, a Eivissa tamb茅 hi han d鈥檃rribar diners per comprar s貌ls de valor ambiental per a la seua protecci贸.

El que no es pot compartir des de l鈥橢ntesa (ENE) 茅s que l鈥橝juntament segueixi pretenguent requalificar el Sector 6, passant la seua condici贸 de r煤stic, des del 1999, a la d鈥檜rb脿, per poder ubicar-hi aprofitaments urban铆stics

Alhora, els nacionalistes recorden el Consell que la seua obligaci贸 茅s mantenir la totalitat de l鈥櫭爉bit actual de delimitaci贸 de la declaraci贸 de BIC (2003), assistir activament a les vistes judicials per defensar aquesta actuaci贸 i creu que 茅s una greu irresponsabilitat del conseller Mar铆 Tur anunciar que s鈥檈scoltaran peticions en el sentit de retallar la protecci贸 actual de ses Feixes; un conseller de Patrimoni ha d鈥檈star per mantenir amb grat la protecci贸, no per convidar peticions contra aquesta.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: