"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 13/03/2002

El PSM de Menorca lamenta la manca de mitjans disponibles en el transllat aeri de malalts des de Menorca i la insuficiència de recursos en els serveis sanitaris.

El PSM de Menorca lamenta  un cop més  la precarietat dels mitjans de transport aeri en el trasllat de malalts urgents i dels sistema de sanitat en general en que es troben els ciutadans de l’illa de Menorca. I, no podem acceptar de cap de les maneres retards tant llargs i indisponibilitats del servei de transport aeri urgent que  pugui retardar  d’aquesta  manera  les necessitats d’assistència i de serveis de qualsevol malalt.

Des del  PSM de Menorca  crèiem que és inacceptable la situació actual i pensem que és irrenunciable i prioritari la necessitat  de redreçar aquesta situació quan abans millor.

No obstant des del PSM  fa temps que  hem anat denunciant la precarietat en què es troben els serveis socieosanitaris de l’illa de Menorca i de les Illes Balears. Denunciant, a través de distintes campanyes públiques, que les Illes Balears està dins el grup de Comunitats Autònomes on la mitjana de llits hospitalaris públics, recursos humans, despesa sanitària per càpita, etcètera és dels més baixes; arribant en molts casos a ser la comunitat que es situa en el darrer lloc.

Des del PSM hem apuntat i denunciat que  la majoria d’aquests problemes són deguts a la deixadesa històrica dels distints Governs espanyols, agreujat en els últims anys de Govern Popular,  que fins hi tot ha fet perillar  el traspàs de les Competències de Sanitat cap el Govern Balear  per la seva infradotació econòmica i per la manca de visió real a l’hora de valorar el greuja històric de les Illes Balears en la manca de recursos  i inversions fetes i que hem petit i seguim patint els ciutadans de les Illes Balears i molt especialment els de l’illa de Menorca i Eivissa i Formentera.

Aquest és el motiu per el qual  la Comunitat Autònoma de les Balears i  l’Illa de Menorca  la rebut un menor finançament de l’estat en Sanitat i, en conseqüència lògica, un pitjor servei en el sistema públic de salut. I, aquests també és el motiu, per el qual la dotació rebuda en el traspàs de les competències de sanitat ha estat molt més baix dels recursos que realment necessita els sistema sanitari de les Illes Balears i molt especialment el de l’illa de Menorca i d’Eivissa i Formentera.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: