"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 06/03/2002

El PSM mant茅 que s贸n innecessaris m茅s camps de golf

El PSM en el Consell de Mallorca ratifica la necessitat d鈥檃provar una morat貌ria de camps de golf, pr猫via a la redacci贸 del Pla Director, en compliment del Pacte de Govern subscrit l鈥檃ny 99.

El grup de consellers aprofita per precisar la posici贸 del PSM sobre els camps de golf at猫s que el vot afirmatiu en el passat Ple de la instituci贸 a una moci贸 que afirmava que 鈥淓l Consell no es pronuncia en contra de la construcci贸 de nous camps de golf鈥 ha pogut suscitar la interpretaci贸 que des del PSM es considera convenient la instal路laci贸 d鈥檃quests equipaments esportius a Mallorca. El grup de consellers lamenta haver pogut enviar aquest missatge ja que no s鈥檃justa en absolut a la realitat i, per tant, considera necessari esmenar l鈥檈rror amb la present clarificaci贸.

Com ha repetit en moltes ocasions, i molt recentment en el debat obert amb el Conseller de Turisme, el PSM 茅s contrari a la proliferaci贸 de camps de golf a les Illes Balears per l鈥檈norme consum de territori i aigua que comporten, i perqu猫 signifiquen continuar amb el proc茅s de terciaritzaci贸 del nostre s貌l r煤stic. A m茅s, el PSM considera que la construcci贸 de camps de golf no implica de forma directa acabar amb la desestacionalitzaci贸, sin贸 que el problema 茅s molt m茅s complex i requereix moltes d鈥檃ltres iniciatives, preferiblement les que estiguin m茅s en conson脿ncia amb la cultura i el clima mediterranis i, a m茅s, resultin de m茅s profit per als residents.

Amb tot aix貌, el PSM ent茅n que el document del Pacte de govern assumeix el comprom铆s d鈥檈laborar un Pla Director de Camps de golf i, per tant, una reflexi贸 sobre la seva conveni猫ncia, que tant pot consistir en reconsiderar algun dels actuals com, de manera extraordin脿ria, l鈥檃utoritzaci贸 d鈥檃lgun de nou. Som conscients que en aquest aspecte les posicions dels distints grups pol铆tics 茅s ben diferent i s鈥檋aur脿 d鈥檃rribar a un consens. En qualsevol cas, d鈥檃cord amb el Pacte de Govern, el reg s鈥檋a de fer amb aigua depurada (i donant prioritat en tot cas a les demandes d鈥檃igua que provinguin del sector primari), nom茅s seran possibles nous camps en zones saturades, en espais, per tant, sense inter猫s medioambiental i de baix inter猫s agrari, i sense que aix貌 comporti en cap cas la implantaci贸 d鈥檕ferta hotelera complement脿ria, un aspecte que recull la moci贸 aprovada dilluns pel Consell de Mallorca.

Tanmateix, i amb independ猫ncia de que respectar脿 l鈥檃cord de govern signat, el PSM vol deixar clar que considera innecessaris m茅s camps de golf a les Illes Balears.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: