"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 14/06/2005

El PSM celebra l’acord de PP i PSOE sobre inversions ferroviàries, tot i que considera que arriba tard

El PSM celebra que PP i PSOE hagin arribat a un acord respecte a les inversions ferroviàries. En aquest sentit, Gabriel Vicens, secretari general del PSM, manifestava que “ens alegram que finalment PP i PSOE s’hagin posat d’acord en un tema tan important com són les inversions ferroviàries. Tanmateix, és una llàstima que aquests dos partits no s’hagin posat d’acord abans i ens haguéssim pogut estalviar les autopistes i la innecessària destrucció del paisatge”.

Els nacionalistes també consideren satisfactori que tant PP com PSOE hagin assumit les propostes del PSM respecte a la  xarxa ferroviària. Gabriel Vicens explica que “les línies de tren que contempla el conveni que volen subscriure Govern i PSOE són pràcticament les mateixes propostes que el PSM va presentar en el seu moment al Parlament de les Illes Balears, llevat que la nostra proposta també incloïa la construcció de la línia de Llevant que havia d’unir a la xarxa l’aeroport, la Platja de Palma i els municipis de Llucmajor, Campos i Santanyí”.

El PSM recorda que el Parlament de les Illes Balears va acordar demanar al Govern de l’Estat el finançament d’aquests projectes ferroviaris com a mínim participant amb el 2% del Pla estatal d’inversions ferroviàries. Els nacionalistes argumenten que l’article 10 de la Llei de Règim especial de les Illes Balears estableix que “el Govern de l’Estat col·laborarà amb el Govern de les Illes Balears per impulsar el transport ferroviari a les Illes Balears” i que fins ara aquesta col·laboració no s’ha produït.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: