"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 13/06/2005

Els JEN a favor del reconeixement dels drets dels ciutadans homosexuals

Els JEN donen suport al fet que els drets dels ciutadans homosexuals i els seus fills siguin reconeguts legalment per l'Estat Espanyol, mitjançant l'acceptació jurídica del martimoni entre persones del mateix sexe.

En relació a aquest fet, els JEN es declaren perplexos davant les manifestacions del Comité Executiu de la Conferència Episcopal Espanyola que la recentment aprovada llei dels matrimonis homosexuals és «injusta» i «contraria a la razón» tot remetent-se al seu manifest sota el lema «La familia sí importa», en nom de la defensa dels drets dels matrimonis i dels infants. Si el pretext és la defensa de la família tradicional (dona-home-descendència legítima i biològica), aquesta no ha sofert cap restricció; si es tracta dels fills de pares homosexuals, tampoc, ja que aquests es veuran més emparats pel marc jurídic que reconeixerà el matrimoni dels seus pares.

L'homosexualitat no depèn que les lleis la reconeguin o no: existeix ben igual perquè no és un fet jurídic, sinó social. El fet d'obviar-la, suposa un perjudici no tan sols per als homosexuals, sinó també per a tercers, els fills d'aquests -com s'ha argumentat més amunt-, sense cap benefici per a les anomenades famílies tradicionals.

Els JEN consideren contradictori que una institució cristiana com és la Conferència Episcopal Espanyola prediqui la solidaritat, la dignitat humana, la caritat... i alhora rebutgi un avenç tan gran en l'ampliació dels drets humans com és el dret al matrimoni de les persones del mateix sexe i els drets dels seus fills.

Els Joves d'Esquerra Nacionalista han afegit "que totes les persones han de ser iguals davant la llei, hagin triat una opció sexual o una altra" i també s'han posicionat totalment a favor del dret a l'adopció per part de parelles del mateix sexe. Així mateix, els Joves d'Esquerrra Nacionalista donen suport a les associacions de gais i lesbianes i a les associacions cristianes de base que intenten lluitar contra la discriminació dels homosexuals.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: