"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 13/06/2005

Els Joves d鈥橢squerra Nacionalista demanen la repetici贸 del refer猫ndum europeu

Des de Joves d鈥橢squerra Nacionalista (JEN-PSM) volem manifestar la nostra decepci贸 i tristesa davant la noticia, esperada, per貌 no per aix貌 menys decebedora, de que la llengua catalana no ser脿 llengua oficial a la Uni贸 Europea.

Aix铆 mateix, demanam la repetici贸 d鈥檜n refer猫ndum (el del passat 20 de febrer) on milers de persones votaren enganats per la campanya d鈥檜n govern que anunciava la futuraoficialitat del catal脿 a Europa. Consideram que la campanya del Govern Espanyol fou totalment parcial a favor d鈥檜n tractat on, en cap moment, anunciava l鈥檕ficialitat de la nostra llengua i on els dirigents del partit que conforma l鈥檃ctual govern de l鈥橢stat Espanyol van fer una campanya mentint i anunciant una futura oficialitat que avui hem pogut veure que no era real.

Des de JEN-PSM consideram que la proposta pactada pels ambaixadors europeus on no s鈥檋a aprovat la proposta del memor脿ndum de l'estat espanyol isols admet que el catal脿 es pugui emprar en alguns 脿mbits, sense valor jur铆dic i amb les despeses sempre a c脿rrec de l'estat espanyol es totalment inadmissible. Segons aquesta proposta, les intervencions al Consell de la Uni贸 en catal脿, gallec o basc s'haurien de notificar en un termini raonable abans de la sessi贸 i nom茅s es permetrien si els mitjans necessaris estiguessin disponibles.

D鈥檃questa forma, tenint en compte la resoluci贸 dels serveis jur铆dics de la Uni贸 Europea on es diu que 鈥溍﹕ impossible de reformar el reglament de lleng眉es actualment en vigor鈥 consideram que el Govern Espanyol ment铆 clarament anunciant la futura oficialitat del catal脿.

Des de JEN-PSM consideram inadmissible el no reconeixement oficial perqu猫 el catal脿 queda relegat a un tercer nivell. Consideram que no ens podem conformar amb el fet que el catal脿 no sigui llengua oficial i denunciam el fet que el govern espanyol s'hagi mostrat satisfet davant la resoluci贸 adoptada pels ambaixadors europeus.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: