"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 13/06/2005

El PSM exigeix el reconeixement de l’oficialitat del català a la Unió Europea

El PSM considera que l’únic tractament acceptable per a la llengua catalana a la Unió Europea i a l’Estat espanyol és el reconeixement de la seva oficialitat. En aquest sentit, el secretari general del PSM, Gabriel Vicens, qualifica d’insuficient el tractament que han acordat avui els ambaixadors dels 25 estats membres.

El PSM afirma que no es pot permetre que el català sigui considerat per la Unió Europea com una llengua de segona. En aquest sentit, el secretari general del PSM recorda que el català té una extensió semblant al grec, al portuguès o al suec i compta amb més parlants que el danès o el finès.

Els nacionalistes ja havien criticat que el nivell d’oficialitat que es demanava al memoràndum presentat per l’Estat espanyol era inferior al que es mereix la llengua catalana, un idioma parlat per vuit milions d’europeus i que és oficial en territoris que s’acosten als dotze milions d’habitants. El PSM considera inadmissible que ni tan sols s’hagi tengut en compte el grau d’exigència que es reclamava en el citat memoràndum. En aquest sentit, els nacionalistes responsabilitzen al govern espanyol de no haver defensat els interessos dels catalanoparlants i d’haver utilitzat el memoràndum com a excusa per evitar que el Tractat europeu rebés un vot de càstig més sever per no contemplar l’oficialitat del català.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: