"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 13/06/2005

El PSM condemna els insults i les amenaces a Carod-Rovira pronunciats durant la manifestació de Salamanca

El PSM ha condemnat els insults i les amenaces de mort que va rebre Carod-Rovira per part d’alguns dels manifestants que dissabte passat es concentraren a Salamanca contra la devolució a Catalunya dels arxius de la Generalitat espoliats durant el franquisme. Els nacionalistes consideren que no es pot tolerar de cap manera que en una manifestació es llancin consignes amenaçadores com “Carod al paredón” o “Carod esta es tu caja”. El PSM creu que, pel bé de la democràcia i de l’estat de dret s’han d’exigir responsabilitats polítiques i penals tant als autors de les amenaces com als organitzadors i incitadors de les mateixes.

El PSM considera que la gravetat dels fets resulta més execrable encara si es té en compte que la manifestació estava organitzada des d’una institució pública. En aquest sentit, els nacionalistes acusen l’entorn del PP de promoure l’espanyolisme més ranci i intransigent i d’incitar a la crispació social, just per treure rèdits electoralistes. Des del PSM apunten que no és casualitat que l’Ajuntament de Salamanca, governat pel Partit Popular, convoqui aquest tipus de manifestacions ara que les eleccions gallegues es troben en la seva recta final.

Per la seva banda, Gabriel Vicens, secretari general del PSM, ha dirigit una carta al president d’ERC, Josep Lluís Carod-Rovira, en la qual l’expressa el seu suport i el de la formació nacionalista davant d’aquests atacs.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: