"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 13/06/2005

El PSM exigeix que es faci un seguiment de les conseq眉猫ncies del Pla Territorial i que es posin en marxa operacions de reconversi贸

El PSM considera imprescindible que es faci el seguiment de les conseq眉猫ncies socials, jur铆diques i econ貌miques que ha tengut l鈥檃provaci贸 del Pla Territorial de Mallorca. En aquest sentit, Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, lamenta que la comissi贸 de seguiment del Pla Territorial de Mallorca no s鈥檋a reunit despr茅s de 5 mesos de la seva entrada en vigor. El portaveu nacionalista insta el Conseller de Territori, Bartomeu Vicens que convoqui la comissi贸 per tal d鈥檃nalitzar la reacci贸 que ha provocat l鈥檃provaci贸 del Pla i, en concret, els 140 recursos contenciosos administratius que s鈥檋an presentat en la seva contra.

El PSM tamb茅 vol que la Comissi贸 de Seguiment tengui present el recent informe d鈥橦ispalink que adverteix del 鈥渄eteriorament de l鈥檈ntorn natural i la qualitat鈥 que patir脿 Mallorca amb el Pla Territorial, aix铆 com l鈥檕pini贸 expressada per diversos col路lectius i personalitats. Aix铆 mateix, els nacionalistes consideren que cal fer una valoraci贸 pol铆tica dels efectes de les morat貌ries i, en concret, de l鈥檌ncrement en la construcci贸 residencial despr茅s d鈥檋aver-les aixecat.

Per altra banda, el PSM recorda que l鈥檈xecuci贸 de les reconversions territorials previstes en el Pla necessiten d鈥檜n desplegament normatiu addicional i que el Conseller es va comprometre a debatre鈥檒 en una comissi贸 plural de seguiment. Consideren oport煤 que la comissi贸 estud茂i les iniciatives sobre reconversi贸 territorial en les que estigui treballant (si 茅s que el Consell treballa en cap) i, com a m铆nim, la que impulsa el Consorci de la Platja de Palma, una operaci贸 que, al seu parer, no s鈥檋auria d鈥檈ndarrerir per manca de definici贸 dels instruments urban铆stics adients. Tamb茅 volen valorar la situaci贸 de la Marina de Calvi脿.

El PSM es manifesta contrari a l鈥檈xecuci贸 de noves urbanitzacions en el litoral o la creaci贸 de nous nuclis, amb 鈥渓鈥檈xcusa falsa鈥 de la reconversi贸 territorial, per貌, en canvi, considera necess脿ries actuacions de reconversions reals que suposin esponjament.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: