"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 12/06/2005

L鈥橢ntesa porta la seua preocupaci贸 pel projecte d鈥檃ig眉es termals a Santa Gertrudis al Parlament

L鈥橢ntesa Nacionalista i Ecologista d鈥橢ivissa (ENE) ha manifestat la seua preocupaci贸 pel projecte a la finca de sa Fontassa (Santa Gertrudis de Fruitera) consistent en l鈥檈xtracci贸 d鈥檃ig眉es d鈥檜n suposat jaciment d鈥檃ig眉es termals a gran profunditat (600 m) per a bastir un projecte d鈥檈mpresa tur铆stica.

Aquest neguit dels nacionalistes eivissencs s鈥檋a tradu茂t en la presentaci贸 d鈥檜na bat猫ria de 14 preguntes escrites al Parlament de les Illes Balears adre莽ades a les conselleries de Comer莽, Ind煤stria i Energia i de Medi Ambient, els dos departaments que estan involucrats en la tramitaci贸 de la sol路licitud d鈥檈xtracci贸 de les aig眉es.

En la iniciativa, signada per Maria Ant貌nia Vadell, diputada del PSM-Entesa Nacionalista, ENE recorda a les dues conselleries que l鈥檈stat dels aq眉铆fers no est脿 com per dur a terme noves extraccions massives d鈥檃ig眉es, a gran profunditat i al centre de l鈥檌lla, i se les hi demana si pensen que els malmesos aq眉铆fers poden suportar-les. A m茅s, se les hi recorda que encara s鈥檈stan duguent a terme els treballs de descontaminaci贸 de l鈥檃q眉铆fer de Santa Gertrudis i que aquesta actuaci贸 no quadra amb noves intervencions en ell; per tant, se les hi demana si 茅s compatible una cosa amb l鈥檃ltra.

A m茅s, els nacionalistes eivissencs demanen a les conselleries per les sol路licituds ingressades, en qu猫 consisteix el projecte, l鈥檈stat de tramitaci贸, si 茅s cert 鈥揷om han dit alguns mitjans locals- que s鈥檈st脿 a punt de concedir autoritzaci贸, amb quins criteris s鈥檋i atorgaria i l鈥檕pini贸 que mereix a ambd贸s departaments aquest projecte.

L鈥橢ntesa (ENE) lamenta la supeditaci贸 鈥損er a alguns- dels recursos naturals d鈥橢ivissa a determinats projectes empresarials, els quals guanys econ貌mics poden anar en detriment dels recursos limitats de qu猫 disposa Eivissa. Tamb茅 lamenta la r脿pida ubicaci贸 favorable de Pere Palau i el PP, sense tenir en compte els impactes d鈥檃questa actuaci贸 i la disponibilitat d鈥檃igua per a la pagesia del centre de l鈥檌lla. Joan Carles Clap茅s sondej脿 l鈥橢quip de Govern de Santa Eul脿ria i li respongueren no saber-ne res, q眉esti贸 que no es creuen des d鈥橢NE.

Aquesta 茅s la segona iniciativa presentada recentment per ENE relativa a Santa Gertrudis, amb la qual cosa el partit nacionalista i ecologista reitera el seu comprom铆s amb els pobles d鈥橢ivissa i el seu medi rural.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: