"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 09/06/2005

El PSM denuncia que Govern i Consell de Mallorca posen en perill la premsa forana en català

Davant les denúncies de l’Associació de la Premsa Forana sobre  el “setge de les institucions a la premsa forana de Mallorca”, el PSM demana una reacció immediata i afirma que Govern i Consell posen en greu perill la continuïtat de les nombroses publicacions en català de la premsa forana.

El PSM considera injustificable que no s’hagin convocat els ajuts econòmics per a la premsa en català i troba lamentable que una associació que exerceix una funció cultural tan important a Mallorca hagi d’afirmar que “ens posen els peus damunt perquè no parlem” i que “ens volen fer desaparèixer”.

Gabriel Vicens recorda al Govern i al Consell de Mallorca la importància d’aquesta associació per a la vida cultural i la normalització lingüística de molts pobles de Mallorca. L’Associació reuneix un total de 46 publicacions i edita a l’any 1.600.000 exemplars. A parer del secretari general del PSM “és inadmissible que institucions públiques que tenen el deure de donar suport a la cultura i l’obligació de promoure la normalització lingüística per llei, ignorin una xarxa de comunicació tan rellevant com és ara la premsa forana.”

Vicens considera que aquest menyspreu a la premsa escrita en català és una prova més de les agressions constants a la llengua catalana i pel que fa a la política lingüística una prova més de la inoperància i irresponsabilitat de la Conselleria d’Educació.

El PSM reclama al Govern i al Consell de Mallorca més respecte i suport  per a la llengua catalana i respecte a la independència dels medis de comunicació, abandonant les pràctiques que pretenen “fidelitzar” la premsa i mantenir-la captiva. En aquest sentit, el PSM anuncia iniciatives en el Parlament i en el Consell i exigeix que es convoquin immediatament els sistemes d’ajudes econòmiques pertinents i també augmentar el pressupost previst.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: