"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 09/06/2005

El PSM demana un pronunciament institucional del Consell de Mallorca respecte a les darreres actuacions del govern marroqu铆

Trenta anys despr茅s dels acords de Madrid on es cedia l鈥檃dministraci贸 del S脿hara Occidental al Marroc i a Maurit脿nia la situaci贸 pol铆tica no ha fet res m茅s que enquistar-se. Aquests darrers dies hem viscut protestes nacionalistes a la ciutat d鈥橝l-Aiun i a d鈥檃ltres del S脿hara. Al mateix temps tamb茅 s鈥檋an produ茂t manifestacions per partdels opositors al r猫gim de Rabat.

El passat 6 de juny al Ple del Consell de Mallorcael grup de Consellers del PSM-Entesa Nacionalista presentaren una iniciativa amb la idea de convertir-la en una declaraci贸 institucional on s鈥檈xpressava la protesta per la decisi贸 del govern del Marroc de no permetre l鈥檈ntrada al S脿hara a una delegaci贸 de periodistes i pol铆tics espanyols.

Els nacionalistes a la seva iniciativa insistien en la necessitat de donar compliment a les resolucions de Nacions Unides que exigeixen la celebraci贸 d鈥檜n refer猫ndum d鈥檃utodeterminaci贸 al S脿hara com a via per a una resoluci贸 pac铆fica del conflicte.

El mateix dia, a proposta del PP, es debatia una moci贸 de condemna al govern cub脿 per la expulsi贸 de diversos diputats espanyols de l鈥檌lla.

L鈥檈quip de govern del PP-UM rebutj脿 la possibilitat de qu猫 aquesta iniciativa es port脿s a debat i posterior votaci贸.

En canvi ahir mateix, al Parlament de les Illes Balears, es va aprovar per unanimitat de tots els grups, una iniciativa en aquest sentit.

El grup de consellers del PSM-Entesa Nacionalista mantendr脿 aquesta iniciativa i la portar脿 a la propera Junta de Portaveus del Consell de Mallorca.

Els nacionalistes lamenten l鈥檕bsessi贸 de l鈥檈quip de govern del consell per limitar l鈥檈xpressi贸 dels grups de l鈥檕posici贸 pel que fa a la presentaci贸 del n煤mero de mocions o propostes de declaracions institucional la qual cosa provoca situacions incoherents com la viscuda respecte al S脿hara i Cuba.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: