"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 06/06/2005

El PSM afirma que Miquel Melià ha demostrat ser incapaç de dur a terme una política lingüística seriosa i rigorosa

El PSM afirma que el director general de política lingüística, Miquel Melià, ha demostrat ser incapaç de dur a terme una política lingüística seriosa i rigorosa des del començament de l’actual legislatura. En aquest sentit. els nacionalistes consideren que l’única sortida coherent que li queda al director general és la seva immediata dimissió.

Gabriel Vicens, secretari general del PSM, considera que el llastimós espectacle que va donar la direcció de política lingüística diumenge passat amb les proves del nivell C de català en les quals els aspirants varen haver d’esperar fins a dues hores per manca de professors és l’enèsim desastre que cal sumar al desventurat currículum del director general.

Els nacionalistes recorden que entre la llarga llista de “mèrits” de Miquel Melià poden comptar-se: l’equiparació dels coneixements de quart d’ESO amb el nivell C i la polèmica amb l’assemblea de professors de català, la supressió de la Junta Avaluadora, la supressió d’anteriors convocatòries sobre coneixement de català, la defunció del Consell Social de la Llengua Catalana, la denegació d’ajudes a entitats que treballen per la normalització lingüística, com és el cas de Joves de Mallorca per la Llengua i l’Acampallengua,... a més d’un silenci clamorós respecte a l’anunci de supressió de la llicenciatura de filologia catalana, la discriminació del català a IB3, el tancament de SomRàdio o sobre els nombrosos casos de discriminació lingüística que han patit ciutadans de les Illes Balears.

El passat 25 de febrer, el PSM va presentar al Parlament de les Illes Balears una proposició no de llei en la qual es demanava el cessament de Miquel Melià com a director general de política lingüística. Els nacionalistes esperen que, abans de ser discutida la proposta, el director general presenti per pròpia voluntat la renuncia al càrrec que tan desafortunadament ha ostentat. 


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: