"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 06/06/2005

L鈥橢ntesa celebra la correci贸 d鈥檌mpactes ambientals de la possible ampliaci贸 de l鈥檃eroport d鈥橢ivissa

L鈥橢ntesa Nacionalista i Ecologista d鈥橢ivissa (ENE) ha rebut resposta definitiva de la Comissi贸 Europea sobre la den煤ncia que hi present脿 el gener de 2003 pels impactes ambientals de l鈥檃mpliaci贸 de l鈥檃eroport des Codolar (Eivissa) i celebra que la pressi贸 duta a terme per diversos col路lectius (com ENE) i administracions (el Consell, mandat 1999-2003) hagi for莽at AENA a corregir els impactes ambientals que comportava el Pla Director Sectorial de l鈥橝eroport d鈥橢ivissa, impulsat amb Aznar i el PP al Govern central. La den煤ncia fou presentada directament pel partit eivissenc i fou objecte de seguiment i d鈥檌niciatives per part de l鈥檈urodiputat de l鈥橢ntesa, Joan Vallv茅 (CiU), els anys 2003 i 2004.

En la resposta rebuda, la Direcci贸 General de Medi Ambient de la Comissi贸 Europea raona als nacionalistes l鈥檃rxiu de l鈥檈xpedient de queixa obert arran de la den煤ncia presentada en el sentit que han desaparegut les infraccions al dret ambiental europeu. Aix铆 mateix, s鈥檌nforma l鈥橢ntesa (ENE) que aquest expedient de queixa ha set tractat en la reuni贸 sobre medi ambient celebrada entre la Comissi贸 Europea i el Govern espanyol i que AENA ha mostrar les intencions de reduir el projecte, limitant-se a la habilitaci贸 de la pista de rodatge per a vols d鈥檈merg猫ncia i a una plataforma contra incendis.

Per a ENE, aquesta 茅s una molt bona not铆cia perqu猫 significa la desaparici贸 de les amenaces ambientals sobre la ZEPA (Zona d鈥橢special Protecci贸 per a les Aus) de ses Salines i el LIC (Lloc d鈥橧nter猫s Comunitari) que 茅s l鈥檈spai dunar des Codolar, i perqu猫 s鈥檋a retallat ostensiblement el macroprojecte que havia redactat l鈥橢stat. A la vegada, aquesta bona not铆cia demostra que la pressi贸 pol铆tica i popular pot tenir 猫xit per aturar 鈥搊 reconduir- projectes d鈥檌nfrastructures desmesurats, com 茅s el cas de l鈥檃eroport  o el de les autovies a Eivissa, ara.

No obstant aix貌, l鈥橢ntesa (ENE) seguir脿 amatent a l鈥檃ssumpte perqu猫 la Comissi贸 Europea l鈥檌nforma que l鈥橢stat espanyol est脿 redactant un nou estudi d鈥檌mpacte ambiental (se suposa que adaptat als nous par脿metres). Aquest aspecte era desconegut pels nacionalistes, als quals nom茅s els constava l鈥檃nunci de la revisi贸 de les inversions en la xarxa d鈥檃eroports d鈥橝ENA per part del Govern central (PSOE). Per tant, l鈥橢ntesa mirar脿 d鈥檃clarir aquest aspecte al Congr茅s dels Diputats. Alhora, ENE insta el PP eivissenc a deixar definitivament aparacades les seues 脿nsies d鈥檃mpliaci贸 de l鈥檃eroport d鈥橢ivissa.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: