"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 03/06/2005

El PSM considera un “fiasco” la moratòria del Govern i insta el Consell a redactar el Pla d’Equipaments Comercials

El PSM considera un “fiasco” el projecte de llei aprovat avui pel Consell de Govern pel qual es decreta una moratòria en l’atorgament de llicències autonòmiques de grans establiments comercials. Els nacionalistes consideren absurd que una moratòria d’aquestes característiques no afecti al centenar de projectes de grans superfícies que s’estan tramitant actualment i que, a més, permeti tantes excepcions. El PSM recorda que amb l’actual  llei de comerç el Govern pot denegar qualsevol d’aquestes llicències, és per això que els nacionalistes apunten que la moratòria podria convertir-se en una excusa per atorgar llicències indiscriminadament. 

Davant aquest fet, Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, ha sol·licitat a la institució mallorquina que iniciï la redacció del Pla Director Sectorial d’equipaments comercials. Els nacionalistes consideren que, en aquests moments, la intervenció del Consell de Mallorca és necessària i urgent davant el risc de l’enorme impacte en el teixit comercial de Mallorca que suposa aquesta proliferació de grans superfícies comercial.

El PSM també vol que, mentre es redacta el Pla Director, s’aprovi simultàniament una norma territorial cautelar que prevegi la suspensió real d’autoritzacions de grans superfícies comercials. Antoni Alorda considera imprescindible aquesta moratòria per tal d’evitar que el Pla Director Sectorial es trobi limitat per fets consumats.

Per altra banda, el PSM qüestiona la política del Ministeri d’Indústria i Comerç que contempla modificacions en la segona llicència que concedeixen les comunitats autònomes per a la instal·lació de grans superfícies comercials i l’eliminació de les moratòries. En aquest sentit, els nacionalistes critiquen les declaracions del director general de Política Comercial, Ignacio Cruz Roche, en les quals afirmava, excusant-se en la normatives europees, que “algunas de las trabas que hay actualmente, habrá que quitarlas”. Els nacionalistes creuen que aquestes polítiques comercials podrien suposar un cop mortal per al comerç urbà.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: