"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 31/05/2005

El PSM vol paralitzar el decret del Govern que equipara el nivell de catal脿 de l鈥橢SO amb el certificat C de la Junta Avaluadora

El PSM vol que es paralitzi el Decret que ha elaborat la Conselleria d鈥橢ducaci贸 i Cultura del Govern de les Illes Balears pel qual s鈥檋omologa el nivell C de coneixements de la llengua catalana als estudis d鈥橢ducaci贸 Secund脿ria Obligat貌ria (ESO). En aquest sentit, els nacionalistes han presentat una proposici贸 no de llei en la qual demanen al Parlament de les Illes Balears que insti el Govern a la paralitzaci贸 de l鈥檈smentat decret i a la realitzaci贸 d鈥檜n estudi en profunditat sobre els coneixements ling眉铆stics dels alumnes al finalitzar l鈥橢SO.

Eduard Riudavets, diputat del PSM, posa de manifest que 鈥渓a mesura del Govern de les Illes Balears va en contra de la perviv猫ncia de la llengua catalana i en contra de l鈥檜n脿nime opini贸 dels t猫cnics, la Universitat, els estudis elaborats i les m茅s de 20.000 persones que tenen el nivell acreditat鈥. En aquest sentit, el PSM recorda que tots els estudis t猫cnics elaborats conclouen clarament que els alumnes que finalitzen l鈥橢SO a les Illes Balears no tenen el nivell C que certifica la Junta Avaluadora de Catal脿. Els nacionalistes argumenten que tots els t猫cnics (assessors ling眉铆stics, professors de secund脿ria, professors d鈥檃dults, departament de Filologia Catalana i Ling眉铆stica General de la UIB) es mostren un脿nimes a l鈥檋ora de desaconsellar la mesura.

El diputat nacionalista explica que aquesta homologaci贸 trastocaria tot el sistema d鈥檃creditaci贸 perqu猫 el nivell C ja no tendria la validesa que t茅 ara per al reciclatge, ja que ser脿 impossible que alg煤 amb el nou nivell C sigui apte, per exemple, per fer classes en llengua catalana. Aquest fet obligar脿 a realitzar proves addicionals que assegurin el nivell mitj脿 que abans es garantia amb el C.

Per altra banda, el PSM manifesta que, amb aquest decret, el Govern devalua autom脿ticament i menyst茅 el nivell que actualment han aconseguit m茅s de 20.000 persones. A m茅s, segons els nacionalistes, el fet que s鈥檋agi rebaixat el nivell d鈥檈xig猫ncia per a l鈥檃cc茅s a la funci贸 p煤blica fins al nivell B de la JAC, elimina un altre argument i fa m茅s innecess脿ria la devaluaci贸 del nivell C.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: