"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 02/06/2005

L鈥橢ntesa insta el Govern central a intervenir en l鈥檃mpliaci贸 del port d鈥橢ivissa

L鈥橢ntesa Nacionalista i Ecologista d鈥橢ivissa (ENE) ha presentat una inciativa parlament脿ria al Congr茅s dels Diputats per mostrar la seua oposici贸 als plans d鈥檃mpliaci贸 del port d鈥橢ivissa i per instar el Ministeri de Foment a intervenir en l鈥檃ssumpte. La iniciativa es tradueix en una llarga exposici贸 de motius i 6 preguntes escrites que ha presentat el diputat Jordi Xucl脿 (CiU) en nom dels nacionalistes eivissencs.

L鈥橢ntesa (ENE) informa el Govern de l鈥橢stat dels desmessurats plans de l鈥橝utoritat Portu脿ria (Joan Verger, PP) i es demana fins a quin punt existeix un grau de codecisi贸 en un port estrat猫gic com el d鈥橢ivissa i si Madrid est脿 informat dels projectes de Verger.

En la iniciativa, l鈥橢ntesa (ENE) explica al Govern de l鈥橢stat que l鈥橝utoritat Portu脿ria est脿 obssessionada en qu猫 les solucions als problemes del port d鈥橢ivissa s鈥檋an de resoldre amb la construcci贸 de noves infrastructures i que oblida les propostes de remodelaci贸 interna del port formulades per l鈥橝juntament d鈥橢ivissa (quan els nacionalistes encara formaven part del seu Equip de Govern). A la vegada, es posa en coneixement de Madrid que hi ha un convenni de col路laboraci贸 a tres bandes que Autoritat Portu脿ria est脿 descuidant.

Els nacionalistes reiteren la seua oposici贸 a qualsevol projecte de remodelaci贸 del port d鈥橢ivissa que signifiqui la construcci贸 de 8 ha de molls al dic de Botafoc i insten PP (a trav茅s d鈥橝utoritat Portu脿ria) i PSOE (intervenint a trav茅s del Govern de l鈥橢stat) a deixar de banda aquests macroprojectes i a qu猫 a Eivissa es facin projectes d鈥檌nfrastructures de transport adaptats a la grand脿ria de l鈥檌lla i al desenvolupament sostenible. A la vegada, ENE es mostra en contra del possible projecte de t煤nel a s鈥橧lla Plana que podria ser un nou acc茅s rodat a la zona del dic i aix铆 ho transmet a Madrid. En aquest sentit, l鈥橢ntesa (ENE) creu que est脿 mostrant l鈥檃ctitud que s鈥檈sperava del Pacte Progressista quan es va constitur i insta el qu猫 queda del Pacte Progressista a defensar aquests postulats, a mostrar una actitud manifestament contr脿ria als plans d鈥橝utoritat Portu脿ria i a seguir apostant 煤nicament per les mesures de remodelaci贸 interna.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: