"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 30/05/2005

El PSM demana al Govern un nou sistema de protecci贸 per a les carreteres de les Illes Balears

El PSM demanar脿 al Govern de les Illes Balears que apliqui un nou sistema de protecci贸 per a les carreteres de les Illes Balears. En aquest sentit, els nacionalistes han presentat una proposici贸 no de llei en la qual insten el Govern a instal路lar en totes les carreteres i autovies de nova construcci贸, les baranes de doble protecci贸 o 鈥渄oble bionda鈥 per tal d鈥檈vitar que, en cas d鈥檃ccident, ciclistes o motoristes puguin sortir-ne encara m茅s perjudicats. El PSM tamb茅 ha sol路licitat al Govern que elabori un Pla per a la substituci贸 de les actuals tanques de protecci贸 en el termini de dos anys i que prevegi les ajudes necess脿ries per als Consells i Ajuntaments que tinguin compet猫ncies en la mat猫ria.  

Maria Ant貌nia Vadell, diputada del PSM al Parlament de les Illes Balears, explica que les baranes de protecci贸 que hi ha actualment a les carreteres de les Illes Balears, formades per una franja longitudinal o tanca met脿l路lica i unes barres de subjecci贸 ancorades a terra, varen esser ideades pensant exclusivament en vehicles de motor de quatre o m茅s rodes per, en cas d鈥檌mpacte, evitar que el vehicle surti de la cal莽ada, per tal de protegir els ocupants i minimitzar les avaries a la carrosseria del vehicle. La diputada nacionalista explica que, no obstant aix貌, per a un vehicle de dues rodes, en el qual la carrosseria 茅s el propi cos hum脿, els impactes amb aquestes tanques de protecci贸 poden resultar molt greus, i, en alguns casos, fatals.

El PSM recorda que, tot i que en alguns casos ja han comen莽at a utilitzar-se unes tanques de protecci贸 de fusta, la majoria de barreres de subjecci贸 de les carreteres de les Illes Balears tenen la secci贸 en forma d鈥滺鈥, que s贸n les m茅s perilloses per l鈥檈fecte guillotina del perfil en cas d鈥檌mpacte i les altres, en forma d鈥漊鈥, no resulten m茅s segures.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: