"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 30/05/2005

El PSM demana a Ramon Socias que investigui s’hi ha hagut discriminació lingüística als jutjats de Palma

El PSM considera que els resultats del referèndum sobre el Tractat Europeu a l’Estat francès obligarà a la UE a fer un procés de reflexió i autocrítica. Els nacionalistes opinen que aquest model de Tractat va ser impulsat, pactat i concretat d’esquena a una gran part de la societat europea i que voler convertir el darrer tractat europeu en una constitució no era gens encertat ni pel moment polític que estan passant els principals estats europeus ni per les formes com s’ha dut a terme el procés d’elaboració i ratificació.

El PSM ha dirigit una carta al delegat del Govern espanyol, Ramon Socias, en la qual li demana que investigui s’hi ha hagut casos de discriminació lingüística als jutjats de Primera instància de Palma, tal com denuncia una ciutadana de Palma a través d’una carta al director apareguda dissabte 28 de maig al Diari de Balears.

El PSM manifesta que, de confirmar-se les dades aportades per Eva Torras, resultaria molt greu  que una magistrada d’aquest tribunal hagi comunicat que “Desconociendo este tribunal la lengua cooficial de la comunidad, presĂ©ntese ulteriores escritos en castellano bajo apercibimiento de inadmisiĂłn”. En aquest sentit, els nacionalistes recorden que l’article 2.3 de la Llei de NormalitzaciĂł LingĂĽĂ­stica estableix que “les manifestacions en llengua catalana, en forma oral o escrita, pĂşblica o privada, produeixen plens efectes jurĂ­dics i de l’exercici d’aquest dret no pot derivar-se cap requeriment de traducciĂł ni cap exigència dilatòria o discriminatòria”.

Joana Lluïsa Mascaró, diputada del PSM a les Illes Balears, afirma que “seria del tot inacceptable que un Jutjat de les Illes Balears amenaçàs amb no admetre un escrit pel fet d’estar redactat en català. Volem que aquest cas s’investigui d’immediat, perquè no podem permetre que es produeixi una situació de discriminació i d’indefensió com aquest”. La diputada nacionalista vol que el delegat del Govern espanyol, Ramon Socias, prengui mesures d’immediat a més de recordar-li que l’article 3 de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears estableix que “la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, tendrà, juntament amb la castellana, el caràcter d’idioma oficial. Tots tenen el dret de conèixer-la i d’usar-la i ningú no podrà ser discriminat per causa de l’idioma”.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: