"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 27/05/2005

El PSM critica a PP i UM per oposar-se a la resintonitzaciĂł de TV3 i del C33

El PSM lamenta que PP i UM no assumeixin el compromís de què el Consell endegui una campanya de resintonització de TV3 i del Canal 33, després que IB3 ocupàs la freqüència que aquestes televisions utilitzaven fins aleshores. En aquest sentit, Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, no comprèn que UM no aprofiti la moció per intervenir, en comptes d’acceptar encantada la política lingüística del PP.

El portaveu nacionalista ha volgut recordar que “en el Ple de dia 22 d’octubre de 2004, el Consell va demanar per unanimitat al Govern que realitzés una campanya de resintonització. El PSM pretenia que, subsidiàriament, l’assumís el Consell, però, a fi d’assolir el consens dels grups, va haver d’eliminar aquesta precisió.” Ara que el Govern ha deixat clar que no ho farà, considera inajornable que el Consell adopti la iniciativa.

Per la seva banda, Joana Lluïsa Mascaró, diputada del PSM al Parlament de les Illes Balears, ha posat de manifest que el passat 13 d’abril, amb els vots del PP i l’absència d’UM, també es va rebutjar una proposició no de llei en la qual s’instava el Govern a endegar una campanya en la que ofereixi, d’ofici, resintonitzar tots els aparells, tret d’acord dels propietaris en sentit contrari, i assumir-ne els costos que se’n derivin. La diputada nacionalista explica que “tres mesos després de l’ocupació de les freqüències del C33 no s’ha pres cap mesura per facilitat la recepció del canal televisiu. Molts de han deixat de rebre el C33 i moltes comunitats de veïns necessiten la instal·lació d’un amplificador monocanal per poder tornar a veure el C33, després que IB3 hagi ocupat les freqüències que aquest ocupava, o en d’altres casos, és necessària l’adaptació d’equips amb alimentació autònoma. Aquetes modificacions podrien suposar als usuaris una despesa d’entre 200 a 1.000 euros.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: