"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 21/03/2015

MÉS per Mallorca proposa augmentar el pressupost d’Educació un 10% anual

Biel Barceló promet que presidirà “un Govern al servei de l’educació”, en contraposició a l’Executiu Bauzá, que “ha governat contra l’educació”. “Hem de canviar el model educatiu, i el nou model ha d’estar basat en l’excel·lència i en l’equitat: totes dues són necessàries per fer front al fracàs escolar i per contribuir a un projecte social global”El candidat de MÉS per Mallorca a la Presidència del Govern, Biel Barceló, ha presentat avui a l’Escola Graduada de Palma, davant més de 150 militants i simpatitzants, el programa de la formació en matèria educativa. Barceló s’ha compromès que en el Govern de canvi encapçalat per MÉS, l’educació serà la prioritat i el pressupost d’aquesta àrea augmentarà un 10% anual durant tota la legislatura. Barceló ha afirmat: “Front al Govern Bauzá, que ha anat contra l’educació, el meu Govern estarà al servei de l’educació”.

 

La proposta de MÉS: “Un Govern al servei de l’escola”

 

Barceló ha recordat que Balears lidera les xifres de fracàs escolar: “Balears és el territori europeu amb un major abandonament escolar (entorn del 36%). Ho hem d'arreglar. És el major repte del proper president del Govern. Aquesta serà la meva prioritat: un Govern al servei de l'escola”. En aquest sentit, ha afirmat que “no basta gestionar millor que en Bauzá, cosa que serà fàcil; el repte és més gran: hem de canviar de model”. I ha defensat un model educatiu basat en l’equitat i l’excel·lència: “Sabem que no es pot avançar en excel·lència, si no s'avança en equitat”.

 

Els principis que orientaran l’acció del proper Govern de canvi en matèria educativa seran: el consens, els criteris tècnics i pedagògics, la participació democràtica, i la mirada estratègica (no s’aplicaran mesures conjunturals ni es faran canvis partidistes).

 

I l’objectiu bàsic que es marca MÉS és remuntar la inversió: “Sense recursos no hi ha reforma educativa”. És per això que els dos primers punts del programa són:

 

1. Augmentar cada any un 10% el pressupost destinat a Educació, per tal d'arribar al final de la legislatura a un 4,4% del PIB.

 

2. Impulsar en el Parlament una llei de finançament del sistema educatiu, per tal de tenir una autonomia plena i recursos econòmics per desenvolupar un model educatiu de qualitat.

 

Bauzá, el pitjor gestor de la història de Balears: “ha governat contra l’escola”

 

Biel Barceló ha criticat durament la gestió del Govern del PP en matèria d’educació: “Aquesta legislatura ha estat devastadora. Hem retrocedit 30 anys. Hem perdut un temps valuosíssim. Sembla que l'error d'en Bauzá ha estat imposar les seves obsessions ideològiques i voler utilitzar l'educació en benefici polític personal (Llei de símbols, l'anglès coma excusa per eliminar el català de l'escola...). Però en realitat això no és el pitjor que ha fet. La seva irresponsabilitat ha amagat la seva imperícia: ha estat el pitjor gestor de la història de les Balears”.

 

Barceló ha explicat que mentre Bauzá prometia estabilitat i eficàcia, “deixa un balanç de caos permanent: 3 consellers d'educació, fins a 15 dimissions d'alts càrrecs (directors generals, secretaris autonòmics...) i el fracàs d'un projecte estrella, el TIL, contestat al carrer i triturat pels tribunals”. I ha apuntat: “La crisi econòmica ha servit d'excusa per desmantellar un sistema educatiu que havia costat molt d'aixecar, des de la transferència de les competències educatives (1998) ja mal dotades des del principi”.

 

El candidat de MÉS a la Presidència del Govern ha aportat dades per demostrar la davallada del pressupost d'Educació i del seu pes sobre el global de la CA, que ha tornat a nivells de 2008. Pel que fa als percentatges, la despesa educativa entre els anys 2007-2011 va ser d’un 24,1% del pressupost total, mentre que durant la legislatura actual ha estat d’un 20,3%.

 

També ha denunciat l’acomiadament massiu de professors per part del Govern Bauzá, l’abandó de les escoles (reducció de les partides de dotació i manteniment), l’abandó dels alumnes (massificació i conflictivitat) i l’abandó de les famílies (retallades dramàtiques a les partides de beques).

 

“Bauzá és el subcampió autonòmic de les retallades en educació (-12,7% l'any 2012), tan sols superat per la presidenta de Castella-La Manxa, María Dolores de Cospedal. A més, les baixes a Balears no són cobertes els primers 30 dies, tot i que el ministre Wert només havia recomanat que no es cobrissin els primers 10 dies. En definitiva, la prioritat de Bauzá ha estat fer-se un nom a Madrid i ser servil i obedient amb el Govern central. La seva manera de fer-ho ha estat governar contra l’escola”.


Documents

[ÀUDIO] Declaracions de Biel Barceló (94 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: