"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 20/03/2015

Propostes de MÉS per un millor turisme: diversificació, reconversió, qualitat, respecte ambiental i regulació del tot inclòs

Biel Barceló: “L’experiència turística a Balears ha d’incloure els espais naturals, el petit comerç, la cultura i el patrimoni i els productes locals”El candidat de MÉS per Mallorca a la Presidència del Govern, Biel Barceló, juntament amb la candidata al Parlament Margalida Capellà i els candidats a l’Ajuntament de Palma, Antoni Noguera i Neus Truyol, han presentat avui les propostes de la formació per aconseguir un millor turisme.

 

Barceló ha destacat que, a pesar de l’increment anual en el nombre de turistes que visiten les nostres illes, hi ha indicadors negatius:

 

1) La despesa turística que fan els visitants disminueix anualment.

2) Cada any augmenta el nombre de visitants amb la fórmula del tot inclòs: un fenomen molt perjudicial per la resta del teixit comercial de la destinació turística.

3) El turisme continua concentrat en pocs mesos a l’any.

 

Biel Barceló ha explicat: “MÉS vol avançar cap a un canvi de model turístic, perquè aquest sector generi més ocupació i més estable que l’actual. L’experiència turística a les Illes Balears no només ha de ser de sol i platja. Ha d’incloure també: els espais naturals, el petit comerç, la cultura i el patrimoni i els productes locals”.

 

Els candidats i candidates de MÉS s’han posat unes polseres amb aquests elements. I han remarcat: “Per aconseguir aquest canvi de model, impulsarem: la diversificació, la reconversió, la qualitat, el respecte ambiental i la regulació del tot inclòs”.

 

DIVERSIFICACIÓ

 

1) Impulsar el turisme basat en la cultura, el shoping, els city-breaks i la gastronomia , com a element diferenciador de les principals destinacions de sol i platja. La cultura, les compres, la gastronomia i el turisme urbà permet desestacionalitzar l’activitat turística. Cal posar en valor el nostre patrimoni cultural, el nostre teixit comercial i l’entorn natural. 

 

2) Impulsar una fiscalitat desestacionalitzadora en el sector turístic. Impulsar un programa de turisme d’hivern que permeti oferir les zones turístiques de Mallorca com a zones d’entrenament d’equips esportius.

 

RESPECTE AMBIENTAL

 

3) Suprimir les places no reconvertides i ja obsoletes. Implantar una moratòria de creació i construcció de més places turístiques. Esponjar les zones turístiques.

 

QUALITAT

 

4) Realitzar controls de qualitat en totes les parts i atributs de l’oferta turística (des de l’allotjament fins al transport, passant per les platges). Elaboració i distribució de guies de comerços, bars i restaurants de qualitat.

 

5) Potenciar la formació dels treballadors del sector turístic, amb formació teòrica i pràctica a tots els nivells.

 

RECONVERSIÓ

 

6) Reconvertir determinades zones turístiques, amb copagament del sector privat. Pla de reconversió integral per a aquelles zones especialment deteriorades: prioritat per a les 170.000 places que tenen més de 20 anys (d’un total de 410.000 a Balears).

 

7) Crear un instrument de crèdit i aval (CREDITURISME): línea de crèdit obert ha d’estar destinada a la modernització i potenciació de la qualitat d’establiments i infraestructures turístiques.

 

8) Reclamar al Govern de l’Estat una inversió anual per a la millora i creació del producte turístic.

 

REGULACIÓ TOT INCLÒS

 

9) Regular el tot inclòs: normativa més restrictiva que exigeixi uns paràmetres  més elevats als establiments turístics que la practiquin (més metres de sales d’oci, zones enjardinades, piscina, gimnàs, menjador, zones esportives, introducció de mínims de producte local...).

 

10) Promoure acords entre hotelers i altres sectors perquè es fomenti el tot inclòs sinèrgic de qualitat i que vagi més enllà del que són les instal•lacions únicament hoteleres.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: