"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 19/03/2015

Biel Barceló: “Invertirem les prioritats, revertirem les retallades i apostarem pels serveis públics”

MÉS per Mallorca posa un llaç verd simbòlic per fermar les tisores de les retallades i que no n’hi hagi més. Acabar el Palau de Congressos ha costat 120 milions, els mateixos que el PP ha retallat en educació: “Nosaltres hauríem rescatat l’educació, no el Palau de Congressos”Els candidats de MÉS a la Presidència del Govern, Biel Barceló, i a l’Ajuntament de Palma, Antoni Noguera i Neus Truyol, han escenificat avui el compromís de la formació amb l’estat del benestar i amb l’aposta per uns serveis públics de qualitat per a tota la ciutadania. Els tres candidats han mostrat com un llaç verd de MÉS fermava les tisores de les retallades i s’han compromès que el nou Govern de canvi deixarà d’aplicar retallades i revertirà aquelles que ha imposat el Govern del PP.

 

MÉS per Mallorca ha ofert aquesta roda de premsa davant el centre de salut Emili Darder, al polígon de Llevant: “Les barriades populars, com aquesta, en què viu gent amb pocs recursos, han patit doblement la crisi: la crisi econòmica i les retallades del Govern del PP”, ha explicat Biel Barceló.

 

El candidat de MÉS ha recordat que els primers anys de legislatura el PP va imposar retallades en educació, salut i serveis socials, que s’han mantingut malgrat que el discurs oficial del PP és que “ja estam sortint de la crisi”. Biel Barceló s’ha demanat: “Com s’explica que, segons el PP, estiguem sortint de la crisi, i el Govern mantingui les retallades?”. El candidat de MÉS ha recordat algunes de les retallades que el Govern del PP manté:

 

-       1.350 professionals de la sanitat pública segueixen acomiadats

-       La llista d’espera per intervencions quirúrgiques han passat de 51 a 114 dies

-       Els centres de salut segueixen tancats els horabaixes

-       18.000 ciutadans continuen sense targeta sanitària

-       Segueixen cobrant taxes per la targeta sanitària i pels medicaments

-       Hi ha, de mitjana anual, 70 llits tancats i 7 quiròfans tancats als hospitals públics

-       No es cobreixen les baixes per incapacitat temporal de mestres i professors (inferiors a 30 dies)

-       No han baixat les ràtios d’alumnes per aula

-       Els programes d’atenció a la diversitat continuen suprimits

-       Les beques de menjador no s’han recuperat

-       Més de 1.000 docents han estat acomiadats al llarg de la legislatura

-       Es manté la reducció d’un 15% de la prestació per dependència

-       Els nous beneficiaris de la llei de dependència han passat de més de 12.000 (legislatura 2007-2011) als 3.000 (2011-2015)

-       Front a les 1.300 places a residències i centres de dia creades durant la legislatura 2007-2011, només se’n crearan 300 el 2015

 

Biel Barceló ha afirmat que el Govern de canvi canviarà aquesta situació: “La propera serà la legislatura del Govern que garantirà els serveis públics: sanitat, educació, serveis socials; i apostarà per la prosperitat compartida”.

 

Per aconseguir-ho, Barceló es proposa, en primer lloc, “invertir les prioritats”. Posa com a exemple els 120 milions d’euros gastats en acabar el Palau de Congressos, que equivalen aproximadament als 120 milions de les retallades en educació: “Nosaltres hauríem rescatat l’educació, no el Palau de Congressos”.

 

En segon lloc, el candidat de MÉS afirma que el nou Govern ha de tenir com a prioritat la millora del finançament autonòmic perquè una part dels 3.000 milions d’euros dels imposts dels ciutadans de Balears que cada any van a Madrid i no tornin puguin ser destinats a finançar els serveis públics de Balears.

 

En tercer lloc, Biel Barceló proposa reformar la fiscalitat per fer-la més progressiva: que pagui més qui més té (modificar els trams alts IRPF, etc); i per aplicar una fiscalitat mediambiental: que pagui qui contamina més (impost a grans empreses contaminants).


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: