"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 15/03/2015

Biel Barceló: “En aquestes eleccions municipals, MÉS és l’alternativa al PP”

MÉS per Mallorca ha celebrat aquest dissabte vespre a Algaida el sopar de presentació de candidatures municipals al qual hi han assistit més de 1.000 personesMÉS per Mallorca ha celebrat aquest dissabte vespre al Restaurant Binicomprat d’Algaida un sopar per tal de presentar les seves candidatures municipals de tota Mallorca. A l’acte hi han assistit més de 1.000 persones de tota l’illa.

 

A continuació reproduïm el discurs del candidat de MÉS per Mallorca a la Presidència del Govern, Biel Barceló:

 

“El dia 24 de maig tenim un referèndum. Hem de triar entre 2 models: els partits que defensen el model econòmic i social que ens ha portat en aquesta duríssima crisi o la proposta de la coalició MÉS per Mallorca. La nostra proposta és molt clara: Volem un canvi de polítiques, no només de persones. I volem liderar aquest canvi. Perquè tenim l’experiència, la il·lusió i gent preparada. La proposta programàtica de MÉS es basa en tres pilars:

 

1r pilar: TRANSPARÈNCIA, PARTICIPACIÓ I CORRUPCIÓ 0

 

En concret, des de MÉS per Mallorca durem a terme:

 

1.- Auditories ciutadanes dels càrrecs públics per millorar la transparència i lluitar contra la corrupció

2.- Crearem una oficina de vigilància de la corrupció urbanística.

3.- Suprimirem els regals i privilegis dels polítics.

4.- Es governarà pel bé comú, no pels lobbies.

5.- Limitació de mandats.

6.- Incrementarem els mitjans públics en la lluita contra el frau fiscal.

 

Finançament il·legal seu PP, Son Espases, 3% (també casos de Menorca i Eivissa)... Això és el que s’acaba el 24 de maig.

 

2n pilar: UN GOVERN PREPARAT

 

Un Govern dels millors i amb 3 prioritats molt clares:

 

-                Aposta per una economia innovadora: Defensam un canvi de l’actual model econòmic de les Illes Balears. El turisme ha de continuar liderant la nostra economia però donarem majors suports no només a la indústria tradicional (sabates, mobles...), i no només a les noves indústries emergents (disseny, bio-tecnologies...), sinó que també volem impulsar la nova economia basada en el coneixement i en les noves tecnologies. Donarem suport a la creació d’un Districte Digital a Palma, que reuneixi tots els investigadors,  emprenedors, espai físics específics per a la creació; institucions públiques que fan recerca, etc. Volem atreure talents de fora que venguin a fer feina aquí.

 

-                La millora de l’Educació i el Medi Ambient: Després del caos de Bauzá en educació, necessitam tornar al consens. El Pacte Educatiu és una bona passa cap aquesta direcció. Incrementarem el pressupost en educació un 10% anual. I introduirem l’anglès, per tal que tothom el parli correctament. Però amb consens, recursos i amb criteris tècnics.

 

-                Impuls a la Sanitat Pública i Serveis Socials: Recuperarem els 1.350 professionals acomiadats en sanitat en els darrers 4 anys i així aconseguirem reduir les llistes d’espera. Obrirem tots els quiròfans i llits dels hospitals públics, no com ara que tenim tancats 7 quiròfans i 70 llits de mitjana diària. Establirem també una Renda Garantida, per tal que cap persona quedi exclosa de l’Estat del Benestar. Una Renda Garantida per a les persones amb més risc d’exclusió social.

 

3r pilar: DECIDIR DES DE LES BALEARS SOBRE LES COSES QUE ENS AFECTEN

 

Necessitam decidir sobre les coses que ens afecten. Hem de poder decidir en temes claus en el nostre país: aeroports, ports, model comercial i model educatiu. Cada any de legislatura, hem d’aconseguir dret a decidir sobre una nova àrea. No es pot decidir des d’un despatx de Madrid que a la nostra mar es facin prospeccions petrolíferes.

 

També hem de decidir aquí sobre que feim amb els nostres impostos. Com fa qualsevol país del món. Com fan a Navarra, al País Basc o a Canàries. Pressionarem als partits de Madrid amb els que puguem governar aquí, per millorar el finançament. Si no, no hi ha pacte possible. Els partits amb els que governarem aquí tendrem junts 3, 4 o 5 diputats a Madrid, i a cada votació dels pressupostos aquests han d’estar al servei dels ciutadans de les Illes Balears.

 

Som la força progressista més arrelada al territori. La que més candidatures presentarà. La que més regidors i batlies té, i la que més regidors i batlies sumarà. En aquestes eleccions municipals, nosaltres som l’alternativa al PP. Per això estam en disposició de liderar el canvi que aquest país necessita.

 

Tot això és gràcies a tots vosaltres. Gràcies a tots els candidats i candidates que avui hem presentat. Gràcies a totes les candidatures que hem aconseguit abastar tot el territori. Gràcies a la feina que heu fet i que fareu. A la feina que heu fet i que ens avalà com a força per defensar la corrupció 0, la transparència, la participació, la gestió econòmica i mediambiental sostenible.

 

Vosaltres sou la força necessària i indispensable per fer un gran resultat. La feina de cada una d’aquestes llistes serà bàsica per liderar el canvi necessari. Per assegurar majories progressistes i sobiranistes a les pròximes eleccions.

 

Però hi ha una cosa més important que tot això: Passar a ser del batle d’uns quants, al batle de tothom. Del batle de despatx, al batle de les persones. De la política de la bronca, al batle del diàleg. De la participació polititzada, a la participació on ningú no és rebutjat. De la venda de sòl i la bombolla immobiliària, a la compra de sòl públic i el lloguer social. Dels barris afectats urbanísticament, als barris en els que la gent es queda a casa. De la ciutat amb barris oblidats, a la ciutat on tots els barris tenen oportunitats. D’un ajuntament que tutela, a un ajuntament que incentiva l’emprenedoria. Dels solars buits i deixats, als espais dignificats i oberts a veïnats i veïnades. De les ciutats i pobles que es resignen davant de la crisi, a les ciutats i pobles que aposten per la innovació. D’uns transport públic en retrocés, a l’impuls del transport públic i l’aposta elèctrica. De la por a tirar endavant projectes, al coratge de transformar els municipis al servei de la qualitat de vida i de les oportunitats. Dels municipis sense iniciativa, a les ciutats i pobles que aposten per atreure talent i aposten per la formació.

 

Per acabar, vos deman un esforç a tots els que som aquí per donar a conèixer les nostres propostes. Falten poc més de dos mesos i tenim un somni: volem un canvi de polítiques, no només de persones.

 

Perquè indignar-se no basta. Hem de fer molt MÉS.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: