"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 12/03/2015

MÉS i Stephen Roche coincideixen: s’ha de promocionar el cicloturisme

El conegut ciclista irlandès i empresari es reuneix amb el candidat a la Presidència del Consell, Miquel Ensenyat, i lamenten la falta de suport de les institucions actuals a aquest tipus de turismeEl conegut ciclista irlandès i empresari Stephen Roche (que va aconseguir 58 victòries durant la seva etapa de ciclista professional, entre 1981 i 1993, com ara diverses vegades el Giro d’Itàlia, el Tour de França i el Campionat del Món) s’ha reunit amb el candidat de MÉS per Mallorca a la Presidència del Consell, Miquel Ensenyat, i han comentat la situació del cicloturisme al nostre país.

 

Roche i Ensenyat han valorat positivament l'impacte econòmic del cicloturisme sobre Mallorca, i han coincidit en la necessitat de promocionar aquest tipus de turisme, que no contamina i aporta nous visitants que s’interessen per conèixer la nostra illa. Ensenyat afirma: “Els mateixos ciclistes son un reclam important per promocionar turísticament Mallorca, ja que tots ells difonen imatges dels nostres paisatges a través de les xarxes socials, i això ens interessa especialment en el cas de ciclistes originaris de països en què les nostres illes són més desconegudes (EUA, Austràlia...). D’altra banda, la majoria de visitants que vénen a fer ciclisme a la nostra illa després tornen a Mallorca en plena temporada turística acompanyats de les seves famílies”. 

 

D’altra banda, l’empresari i ciclista lamenta el poc cas que rep el cicloturisme per part de les institucions. El sector reclama des de fa anys un pla de seguretat per bicicletes a les carreteres que no arriba. Respecte a aquesta qüestió, Ensenyat recorda que MÉS per Mallorca va dur una moció al Consell, que va ser aprovada tot i que no s'ha fet res al respecte. Ensenyat i Roche lamenten també el mal estat en què es troben moltes de les carreteres comarcals: clots, paviment en mal estat... I apunten especialment les dificultats que suposa dur gent a Mallorca durant l’hivern i la primavera per la manca de vols directes, la qual cosa fa que s'hagi de fer via connexions amb altres aeroports, tot encarint el preu final del trajecte.

 

Stephen Roche té una empresa que organitza estades a Mallorca en bicicleta de muntanya durant els mesos d'hivern i  primavera. L'any passat visitaren Mallorca uns 180.000 mil cicloturistes, la qual cosa suposa un impacte important en l'economia de Mallorca. Tot i les dificultats, és una bona manera de desestacionalitzar  la temporada i suposa una arribada d’ingressos per a molts establiments de municipis de l’illa (bars, cafeteries, restaurants...) que d’altra manera tindrien dificultats per romandre oberts aquests mesos. 

 

Stephen Roche (Dundrum28 de novembre de 1959), ciclista irlandès, fou professional des de 1981 fins al 1993. Durant aquests anys aconseguí 58 victòries. L’any 1987 va esdevenir el segon ciclista de la història (i fins ara l'últim) després d'Eddy Merckx, en aconseguir la Triple Corona del ciclisme, és a dir, guanyar en un mateix any, el Giro, el Tour i el Campionat del Món.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: