"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 11/03/2015

Antoni Verger denuncia el “passotisme” de Cort davant la desaparició del comerç emblemàtic

El portaveu del grup municipal ecosobiranista ja va alertar fa un any del perill de desaparició de molts comerços emblemàtics a causa de la manca de suport institucional i va proposar una bateria de mesures. “Ha passat un any i l’equip de govern de Cort ha estat incapaç de prendre una sola mesura. Mentrestant, els ciutadans assistim a un degotís de tancaments: L’espardenyeria La Dama de Elche, la confiteria Ca’n Frasquet, ara Casa Bet, etc. Ha quedat clar el desinterès del PP en aquest assumpte i la pèrdua patrimonial per la ciutat serà irreparable”MÉS per Palma denuncia una vegada més la inoperància, indolència i “passotisme” de l’equip de govern del PP davant la desaparició de comerços i establiments emblemàtics a Palma. Avui s’ha sabut del proper tancament de la merceria Casa Bet, oberta ininterrompudament des de 1839 i regentada per la mateixa família. A això hem de sumar els ja confirmats tancament de l’espardenyeria La Dama de Elche, al C/ Fàbrica, i de la confiteria Ca’n Frasquet, a la Costa den Brossa. Però no atura aquí el degotís: també perilles altres establiments històrics com jugueteries, forns, ferreteries, etcètera, que són substituïts quasi sempre per franquícies o bars. “Així, la ciutat perd patrimoni, identitat i una part de la seva història com a ciutat comercial”, destaca Antoni Verger, portaveu de MÉS per Palma.

 

El mes de març del 2014, ara ja fa un any, MÉS per Palma va presentar una moció al Ple de l’Ajuntament sol·licitant l’aplicació de tota una bateria de mesures per ajudar a mantenir els comerços que pel seu caràcter i la seva història mereixen protecció. Aquestes mesures són l’elaboració d’un registre, catalogació de façanes, interiors i bens mobles, un pla d’ajudes, incentius econòmics, exempcions fiscals i promoció, així com la suspensió cautelar de l’atorgament de llicències de canvis d’activitat que puguin desvirtuar o posar en risc el manteniment d’aquest tipus de locals. Totes aquestes mesures ja les està aplicant l’Ajuntament de Barcelona.

 

“Ja ha passat més d’un any des de l’aprovació de la nostra moció però l’equip de govern ha estat incapaç ni de tan sols establir el registre de comerços emblemàtics, una primera passa imprescindible per posar en marxa la resta de mesures. El PP de Cort està demostrant una inoperància i manca d’interès totals amb aquest tema”, explica Verger. 

 

“Mentrestant, tal i com vàrem advertir que passaria, assistim a un degotís de tancaments. La problemàtica és complexa, les mesures a prendre diverses, però el que no podem fer de cap manera és quedar de mans plegades, com ha fet el PP de Cort. Aquests comerços són substituïts sovint per franquícies, bars o restaurants que despersonalitzen i vulgaritzen Ciutat i els seus barris. Si s’haguessin pres les mesures que nosaltres vàrem proposar fa 5 mesos La Dama de Elche, Ca’n Frasquet, o Casa Bet, haguessin tengut com a mínim l’oportunitat de mantenir la seva activitat”, afirma Verger.

 

“Exigim que l’equip de govern, a través de les regidories d’Urbanisme i Comerç, actuïn urgentment. Encara podem donar una oportunitat de salvar-se a alguns petits comerços històrics que formen part del nostre patrimoni. No ens podem permetre com Ajuntament assistir impassibles a tots aquests tancaments de locals que donen caràcter i personalitat a Palma. S’ha de seguir l’exemple de Barcelona i actuar ja”, conclou Verger.      


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: