"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 07/02/2015

Toni Noguera: “recuperarem els casals de barri per a la ciutadania”

MÉS per Palma fa una acció reivindicativa al casal de barri de Can Alonso i avança que una de les primeres actuacions del nou govern municipal serà retornar la gestió dels casals als veïnats i veïnades de CiutatMÉS per Palma ha fet avui una acció reivindicativa al casal de barri de Can Alonso, al carrer de Castellarnau de Ciutat. El candidat a la Batlia i la candidata a Cort Antoni Noguera i Neus Truyol, respectivament, actualment regidors de MÉS per Palma, han afirmat que una de les primeres actuacions del nou govern municipal de canvi que sorgirà de les properes eleccions municipals serà recuperar els casals de barri per a la ciutadania.

 

Noguera ha explicat que es tracta d’una proposta política per aprofundir en la participació ciutadana. Ha recordat que “a principis d’aquesta legislatura el PP va expropiar als veïnats la gestió dels casals de barri”, i ara o bé són gestionats per empreses, o bé estan en règim de cessió d’ús (estan mig tancats, i només s’obren quan qualcú vol fer-hi alguna activitat). “Just entrem a governar canviarem aquest plantejament, i tots els casals de barri que hi ha a Ciutat que tenien gestió veïnal tornaran a ser del poble, tornaran a ser gestionats per les associacions de veïnats”, ha afirmat Noguera.

 

L’objectiu és doble: en primer lloc, “volem que els casals de barri siguin finestres d’autogestió i de participació ciutadana. Han de ser casals dels veïnats i veïnades: si estan pagats amb els seus imposts, han de ser aquests qui els gestionin”.

 

En segon lloc, l’objectiu és descentralitzar la política que es fa des de Cort: “Els polítics han de sortir dels despatxos, han de venir als casals de barri i xerrar conjuntament amb els veïnats i veïnades sobre els problemes dels barris, sobre les obres que s’hi han de fer, sobre els pressuposts que s’hi han de destinar”.

 

Toni Noguera i Neus Truyol, acompanyats per altres membres de MÉS per Palma, han arrabassat simbòlicament un precinte que tancava la porta del casal, i hi han penjat un cartell amb la frase “Obert a la ciutadania”.

Enllaços

Vídeo de l'acció a Vine


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: