"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 28/01/2015

Mateu Isern posa en venda l’espai públic a canvi d’un cànon irrisori

Antoni Verger alerta que la instal·lació de 60 pantalles publicitàries digitals de gran format arreu de Ciutat serà l’actuació més impactant d’aquesta legislatura
“El cànon irrisori que rebrà l’ajuntament no compensa el constant bombardeig publicitari que patiran els ciutadans i la contaminació del paisatge urbà"


A més, segons els plecs, l'Ajuntament assumirà el cost energètic de més de 150.000 euros del consum de les pantalles

 

MÉS per Palma denuncia que l’equip de govern de Cort no pot hipotecar el proper govern municipal amb un contracte per instal·lar pantalles de gran format (8 m2 de superfície instal·lades com a mínim a una altura no inferior als 2,2 metres del terra).

 

 “Aquestes pantalles són molt invasives de l’espai públic i agressives per als ciutadans. No podem castigar els veïnats i veïnades de Palma a suportar el bombardeig de missatges publicitaris. També poden generar distraccions als conductors i per tant problemes de seguretat al trànsit”, afirma Verger.

 

Antoni Verger alerta que el benefici per a Cort d’aquest contracte suposaria 26 euros al dia i per pantalla. “Un cànon irrisori a costa de castigar els ciutadans, vendre l’espai públic i generar una gran contaminació visual”.

 

Però, això no és tot. “El contracte que està preparant l’equip de govern del Partit Popular preveu que l’empresa concessionària consumiria l’electricitat que gasten aquestes pantalles directament de la xarxa municipal. És a dir, que anualment s’hauria de pagar dels comptes municipals 150.000 euros anuals de la despesa elèctrica de les pantalles. Tot plegat és una aberració que s’ha d’aturar”.

 

El portaveu de MÉS per Palma afirma que l’empresa concessionària seria l’única que sortiria guanyant amb aquesta aberració. Pels ciutadans, tot són perjudicis.


“Júlio Martínez menteix”


“L’estalvi de paper anunciat pel portaveu del govern municipal, Júlio Martínez, és una mentida. Perquè el paper de les tanques publicitàries convencionals no el paga Cort sinó l’empresa publicitària. Però Martínez amaga intencionadament que sí augmentaria el cost de la factura elèctrica municipal”.

 

 

Adjuntam un fotomuntatge per visualitzar l’impacte d’aquestes pantalles a la via pública.


Documents

Fotomuntatge Pantalles Digitals Palma (5628 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: