"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 27/01/2015

MÉS relaciona la negativa del PP per adjudicar a OHL la construcció de Son Espases amb el Cas Andratx

L’empresari Villar Mir, president de OHL, ha reconegut tenir interessos urbanístics al municipi d’Andratx. La urbanització Gran Folies, propietat de l’empresari madrileny, estava pendent de normativa urbanística l’any 2004 i fou investigada al cas de corrupció Voramar.El Grup Parlamentari MÉS ha relacionat avui, després de la compareixença de l’empresari madrileny Juan Miguel Villar Mir a la Comissió d’Investigació de Son Espases, la negativa del Partit Popular d’adjudicar la construcció de l’hospital de referència de les Balears a OHL amb la sortida a la llum del famós cas de corrupció d’Andratx, també conegut com Cas Voramar.

 

En aquest sentit Villar Mir ha reconegut tenir interessos urbanístics al municipi mallorquí, concretament a la urbanització Gran Folies, la qual l’any 2004 estava pendent de normativa urbanística. Des del Grup MÉS han recordat que dita urbanització es troba ubicada a la zona de Cala Llamp, investigada pel citat cas de corrupció de l’època de Jaume Matas.

 

Villar Mir també ha negat la donació de 180.000 euros apareguda als famosos papers de l’extresorer del PP, Luis Bárcenas, però ha reconegut haver fet donacions en vàries ocasions als dos partits majoritaris de l’estat espanyol, PSOE i PP.

 

Inversions a SICAVs gestionades per l’exgerent del PP Balears, Fernando Areal 

 

Per altra part, des del Grup MÉS han manifestat que la compareixença de l’empresari mallorquí Jaime Mascaró ha servit per treure encara més a la llum la connexió entre empresaris i polítics del PP a l’hora de construir l’Hospital de Son Espases.


En relació a aquests fets, la diputada del Grup MÉS, Fina Santiago, ha assegurat que “la Comissió de Son Espases ens serveix per veure com polítics de PP es pressionaven mútuament per tal d’aconseguir l’interès general de projectes d’empresaris afins, així com també per veure com polítics del PP que són petits empresaris aconseguiren contractes amb macro empreses”.

 

Mascaró no ha negat que la seva empresa, Melchor Mascaró, invertís el setembre de 2003 1’2 milions d’euros en una SICAV de la qual el gerent era el cunyat de Jaume Mates, Fernando Areal. En aquest sentit, Santiago ha demanat a Mascaró què pensaria si una empresa diferent a Melchor Mascaró obtingués contractes d’obres públiques al mateix temps que tingués inversions en SICAVs gestionades per l’extresorer del PP, pregunta a la qual l’empresari no ha contestat.

 

Des del Grup MÉS consideren que aquesta comissió d’investigació serveix per visualitzar la xarxa de favors i d’influències que hi va haver entre el Partit Popular i empresaris afins a ells per tal, d’entre altres, construir l’Hospital de Son Espases.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: