"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 27/01/2015

El PP de Cort gira l’esquena a les treballadores sexuals

Neus Truyol, regidora de MÉS per Palma, denuncia la deixadesa, irresponsabilitat i covardia de la regidora Aina Ferriol “El PP va prometre un Pla d’abordatge del treball sexual pel mes de desembre. Un cop més, el PP enganya i gira l’esquena als col·lectius més vulnerables”MÉS per Palma ha sabut que el PP ha suspès l’activitat del grup de treball per elaborar el Pla d’abordatge del treball sexual, un dels compromisos adoptats per l’equip de govern dins l’Ordenança In-Cívica. Aquest pla s’havia d’elaborar amb la Xarxa Per l’Atenció Directa a Persones que Exerceixen la Prostitució (XADPEP).

 

“La regidora de Serveis Socials, Aina Ferriol, és una irresponsable o una covarda. Aquest pla ja hauria d’haver estat redactat i presentat el passat novembre, és a dir, com a màxim 6 mesos després de l’aprovació de l’ordenança”. Neus Truyol, regidora i candidata a Cort, alerta que esta incomplint la Disposició final quarta de l’Ordenança Municipal per a garantir i fomentar la convivència cívica a la ciutat de Palma.


Ara sense aquest pla, és més evident que mai que aquesta ordenança In-Cívica sol té com a objectiu la repressió, l’exclusió i la criminalització de la pobresa i els col·lectius socials més desfavorables i vulnerables. A més, d’un afany recaptatori.

 

Neus Truyol insisteix en que “la base de la convivència està en fomentar iniciatives de cohesió social, projectes comunitaris i mediació social. I el PP està fent tot el contrari. Imposa solucions policials a problemes socials i es nega a entrar en el debat del treball sexual, o per covardia, per incapacitat, o simplement per irresponsabilitat”.

 

“L’única proposta del PP per abordar el treball sexual és marginar a les prostitutes, accentuar la seva vulnerabilitat i mantenir la invisibilitat de la seva situació. L’Ordenança preveu sancions per als clients, un fet que obligarà a les dones que exerceixen la prostitució a treballar als clubs o espais tancats, i és precisament allí on les màfies i l’explotació sexual és més present”.

 

Les entitats i ONGs que treballen amb les prostitutes ja han alertat d’aquesta situació i veien en aquest Pla d’abordatge del treball sexual una possibilitat d’ajudar a aquestes persones. “Queda demostrat que les entitats socials són les úniques que donen recolzament a les treballadores sexuals. Però no ens conformam amb això. A partir del maig, canviarem aquesta deixadesa de l’actual equip de govern. L’administració s’hi ha d’implicar i amb el nou govern municipal MÉS per Palma ho durà a terme”, conclou la regidora Neus Truyol.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: