"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 14/04/2005

El PSM vol que el Consell erigeixi un monument a la mem貌ria de tots els represaliats per la dictadura

El PSM proposa que el Consell de Mallorca sufragui i erigeixi un monument a la mem貌ria de tots els qui varen ser executats, perseguits o represaliats per haver defensat la democr脿cia i un r猫gim de llibertats enfront de la sublevaci贸 militar de 1936 i la dictadura franquista. Els nacionalistes recorden que arrel de la sublevaci贸 militar contra la legalitat republicana de 1936, Mallorca va patir una repressi贸 brutal, de l鈥檕rdre de 3.000 morts i milers de damnificats (empresonats, torturats, depurats, exiliats, estigmatitzats...) durant molts d鈥檃nys per haver-se mantingut lleials a la legalitat republicana.

Els nacionalistes presentaran la proposta de manera oberta a la propera reuni贸 de la Junta de Portaveus perqu猫 pugui ser modificada a fi d鈥檃ssolir el consens dels grups pol铆tics i poder presentar una moci贸 conjunta en el proper Ple en el sentit d鈥檈xpressar un reconeixement institucional digne i perdurable a les v铆ctimes per la llibertat i la democr脿cia.

Alorda explica que 鈥渁 difer猫ncia de les democr脿cies del nostre entorn, Mallorca no compta amb monuments de relleu a la mem貌ria de tots aquells que moriren o patiren persecuci贸 per defensar la democr脿cia i les llibertats鈥. Segons el portaveu nacionalista 鈥渢otes ells mereixen el nostre homenatge i el nostre record. L鈥檕blit i el silenci seria la pitjor de les ofenses鈥.

El PSM considera que no n鈥檋i prou amb el reconeixent a aquelles v铆ctimes de la llibertat que ha fet fins ara la democr脿cia amb la revisi贸 dels carrerers i declaracions honor铆fiques. Segons els nacionalistes, la transici贸 va segellar un pacte de silenci no escrit, en el que s鈥檌nserta la llei d鈥檃mnistia de 1977 i que ha suposat que la rehabilitaci贸 moral, pol铆tica i jur铆dica de les v铆ctimes, presos, exiliats i represaliats en general hagi estat del tot insuficient.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: