"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 30/12/2014

El PP cessa el cap d’informàtica per no voler signar factures de T-Systems

MÉS per Palma: “No hi ha cap garantia que T-Systems compleixi el contracte i el PP, en compte d’exigir-li’n el compliment, canvia el responsable de recepcionar les factures. Fa molta pudor”. Cort segueix pagant 500.000 euros mensuals a T-Systems per una feina que ja hauria d’estar feta: una estafaEl Consell Rector de l’IMI, reunit avui, ha aprovat el cessament de l’actual cap d’informàtica. Aquest tècnic ha de, entre d’altres responsabilitats, recepcionar les factures de T-Systems i redactar un informe amb les conformitats i deficiències de la feina contractada per justificar el seu pagament. Des d’octubre 2014 s’ha negat a recepcionar-les.

 

Hem de recordar que des d’octubre del 2014 hi ha una pròrroga d’un any del contracte amb T-Systems per tal que l’empresa informàtica segueixi cobrant mig milió d’euros mensuals per una feina que ja s’hauria d’haver fet en el contracte anterior. Aquest incompliment reiterat i flagrant és evident en tots els informes tècnics que han acompanyat les factures que passa T-Systems a l’Ajuntament de Palma.

 

“Sempre ho hem denunciat, aquest contracte milionari amb T-Systems és una estafa. Han incomplert el contracte reiteradament i el PP li prorroga per a que faci la feina que no ha fet abans, això si, pagant religiosament 500.000 euros al mes” denuncia la regidora de MÉS per Palma Neus Truyol.

 

Des de fa anys T-Systems no compleix amb el contracte que té amb Cort, i en lloc d’exigir responsabilitats a l’empresa, el PP cessa al responsable de fer el seguiment del contracte i n’anomena un altre. “Aquesta forma de fer ens incrementa les sospites que ja teníem d’irregularitats en aquest contracte” comenta Truyol. Els tècnics han de fer un bon seguiment dels contractes públics, i exigir que es compleixin, per garantir que els diners públics s’inverteixen bé. “Aquest cessament és una mostra més de la forma de fer política del PP: imposicions i opacitat, i a qui no li agradi: porta” denuncia Truyol. “Això és una represàlia contra un treballador que posa de manifest les deficiències de T-Systems. Fa molta pudor”.

 

Des d’octubre del 2014 (pròrroga), “quines feines ha realitzat T-Systems? No ho sabem, avui s’han aprovat factures (octubre-desembre) per un import de 1.500.000 euros i no sabem si han complert amb les tasques que se’ls hi havia encomanat” denuncia Truyol. Aquestes factures ja han estat signades i recepcionades pel “nou” cap d’informàtica, “ben estrany ja que fins avui no s’ha aprovat el seu nomenament”.

 

Quin és el grau d’incompliment?

 

El setembre del 2014 va acabar el contracte amb T-Systems i no hi ha cap informe tècnic del balanç de la feina feta, la pendent i quines altres feines s’han fet i no estaven previstes (modificacions). Per tal per saber quin és el grau d’incompliment. Truyol ho demanà el setembre, i encara no ha obtingut resposta. “És evident que la direcció de l’IMI no es guia per l’objectivitat, pagam amb els diners de totes i tots a cegues” es lamenta Truyol.

 

La regidora de MÉS per Palma i membre del Consell Rector detalla alguns dels incompliments evidenciats i vinculats a la factura de setembre 2014 (darrer mes del contracte abans de la pròrroga):

 

- Retards reiterats de serveis i treballs, de vital importància per poder tancar el contracte vigent, així com implantar la virtualització, per exemple.

- El 85% dels ordenadors no suporta l’actualització del sistema Windows XP, que de fet ja està obsolet. Per tant estam en un carreró sense sortida. I contracte preveia específicament cada 4 anys, actualitzar 1.500 ordenadors (hardware i software).

- També es denuncia una manca de coordinació entre els tècnics de l’IMI i de T-Systems. Així com la presa de decisions totalment unilateral per part de T-Systems.

 

“Curiosament les factures dins la pròrroga (octubre-desembre) no presenten cap deficiència, sempre havien estat presents fins que es canvia el cap d’informàtica. Pud a estafa” manifesta Truyol.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: