"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 30/12/2014

Any 2014: un expresident entra a presó, el TIL mor i es confirma un model que crea pobresa i desigualtat

El Grup MÉS fa balanç de l’any del “Govern més ‘follonero’ de la història de Balears” i es marca com a reptes per al 2015 aconseguir un Govern transparent, que fomenti la participació ciutadana, que generi prosperitat compartida i que recuperi els serveis públics que han patit amb les retalladesEl Grup MÉS ha fet avui balanç del que ha representat l’any 2014 des del punt de vista polític, econòmic i social per a les Illes Balears.

 

El primer expresident que entra a presó

 

El portaveu parlamentari i coordinador general de MÉS per Mallorca, Biel Barceló, ha afirmat que aquest any serà recordat per ser “l’any en què per primera vegada un expresident ha entrat a presó”, i perquè és l’any que hem sabut que veurem una infanta al banc dels acusats en un judici per corrupció. Barceló ha incidit en el fet que “el president Bauzá ha intentat donar una imatge de ruptura amb la corrupció del passat del PP, però enguany diversos alts càrrecs del PP han estat condemnats per casos de corrupció, i el PP de Bauzá només ha tornat els doblers robats quan hi ha hagut sentència” (en referència al cas Scala). També ha explicat que Bauzá ha acabat l’any “defensant l’indefensable”, en referència al suport manifestat per Bauzá a la consellera d’Educació, Núria Riera, davant l’escàndol de l’ús de comissions de servei per afavorir candidats del PP.

 

Es confirma un model econòmic que genera pobresa i desigualtat

 

D’altra banda, front al discurs del PP segons el qual el 2014 hauria estat l’any de la recuperació econòmica, des del Grup MÉS afirmen que el PP ha confirmat “un model econòmic que genera més pobresa i més desigualtat”, segons ha explicat el diputat Miquel Àngel Mas. “Paradoxalment, augmenta l’activitat econòmica i ens visiten més turistes, però ens empobrim cada vegada més i no podem mantenir les nostres escoles”. A banda del model econòmic, Mas lamenta: “tenim un finançament de pena. 2014 havia de ser any del nou REB i nou sistema de finançament; del REB no sabem res i la reforma del sistema de finançament ha quedat ajornada sine die”. També ha criticat la pèrdua de Sa Nostra: “hem perdut una eina financera i de país que ens proporcionava autonomia econòmica i política”.

 

El Govern més ‘follonero’ de la història

 

Per la seva banda, el diputat David Abril ha criticat que el PP de Bauzá “ha utilitzat la majoria absolutista del PP com una coartada per fer els que els dóna la gana, d’esquena al poble”. I ha destacat que, en relació a la manera de governar, el Govern ha romput consensos històrics (atacant la llengua pròpia o adoptant mesures legislatives encaminades a desregular el territori en compte de protegir-lo, “tot preparant el terreny als especuladors”), governa a cop de decret llei, i ha esdevingut “el Govern més ‘follonero’ de la història” de Balears (ja que insulta els docents, menysté la feina de l’oposició, provoca amb la seva autocomplaença quan la gent ho està passant malament...).

 

La mort del TIL

 

D’altra banda, Biel Barceló ha destacat com a fet positiu que el 2014 ha estat l’any de la mort del TIL, “gràcies als docents i a les lluites ciutadanes”, després que hagués quedat clar que el TIL era fruit de les “obsessions” de Bauzá contra la nostra llengua.

 

Reptes: transparència, serveis públics, prosperitat compartida

 

Finalment, pel que fa als reptes per al 2015 Biel Barceló es proposa aconseguir “un Govern transparent i que fomenti la participació ciutadana”, “recuperar els serveis públics, que han patit molt amb les retallades”, tot recordant les llistes d’espera i la situació d’un “servei de salut horrorós”, “recuperar l’estabilitat i els consensos en política educativa”, i “equilibrar una economia que cada vegada està més desequilibrada” (apuntant que un model equilibrat entre els sectors tindrà com a conseqüència la creació de “llocs de feina de qualitat i estables”), tot generant prosperitat compartida.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: