"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 19/12/2014

MÉS per Mallorca rebutja el nou Pla Director Sectorial de Residus del Consell

La formació assegura que el nou PDSR consolida una mesura contrària a la protecció del medi ambient i que no potencia la reducció de la incineració de fems procedent de fora de Mallorca.MÉS per Mallorca al Consell ha manifestat avui el seu rebuig al nou Pla Director Sectorial de Residus ja que, segons asseguren, aquest consolida una mesura clarament contrària a la protecció del medi ambient i que potencia la incineració de fems procedent de fora de Mallorca, i tot amb la pretensió de congelar la tarifa d’incineració. La consellera del grup MÉS per Mallorca al Consell, Magdalena Palou, ha assegurat que “la presidenta Salom i la consellera Soler amaguen un balanç de benefici-perjudici clarament perjudicial per a la nostra illa”.

 

En relació al nou PDSR, des de MÉS per Mallorca asseguren que aquest contempla ambicioses fites, lloables com a tals, però no hi ha reflectida cap mesura per assolir-les. “Tenim davant nosaltres un PDSR idealista que no proposa cap canvi a l’actual situació i on l’única mesura que conté és l’augment de tones incinerades i que, òbviament, no estava prevista a cap pla anterior”, ha manifestat Palou.

 

Des del grup MÉS per Mallorca lamenten que el no PDSR no introdueixi cap canvi a les polítiques de prevenció en la generació de residus, cap proposta de conscienciació, i que retalli la despesa en la comunicació o difusió de bones pràctiques en matèria de residus. La consellera Palou ha lamentat que “l’equip de govern del PP pretén fer quadrar els números amb els compromisos de les directrius europees del 20/20/20, però al nou PDSR no hi ha cap mesura preventiva, comunicativa o formativa”.

  

La formació MÉS per Mallorca ha lamentat el “passotisme” de l’equip de govern del PP del Consell ja que, segons asseguren, “després de 3 anys sense fer cap passa cap a la reducció de les tones a incinerar i rebutjant els avantatges mediambientals del reciclatge i fins i tot afirmant que el reciclar més perjudica ja que augmenten les tarifes d’incineració, ara el PP anuncia que s’han de reduir les tones que s’incineren”.

 

Magdalena Palou ha lamentat que la conseller insular de Medi Ambient, Catalina Soler, faci bandera del tancament dels forns 1 i 2 que, tanmateix, es produirà en breu ja que acaben la seva vida útil i acaba la concessió dels terrenys als quals estan construïts i que són propietat d’una altra administració. “És vergonyós com es vol manipular a la ciutadania amb aquests anuncis que no estan acompanyats de vertaderes mesures polítiques de protecció al medi ambient ni de reducció de les tones a incinerar”, ha dit Palou.

 

Un dels canvis que també s’entreveu al nou PDSR és la futura liberalització del servei de tractament de residus voluminosos, sense valoració dels perjudicis que pot suposar al consell o al medi ambient. Des de MÉS per Mallorca asseguren que l’actual empresa té una concessió fins al 2028 i liberalitzar el servei suposaria un rescat de la concessió amb un cost molt elevat.

 

Finalment, Magdalena Palou ha assegurat que “amb aquest nou PDSR el PP pretén oblidar el passat de les grans obres faraòniques que ells mateixos varen iniciar i que ens han posat la soga econòmica al coll a tota la ciutadania”. En aquest sentit, Palou ha conclòs que “el PP no va tenir cap cura per no hipotecar la població al seu moment i ara es renten la cara maquillant la realitat i sense prendre mesures correctores”.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: