"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 19/12/2014

El PP passa el ‘rodillo’ per aprovar uns pressuposts que continuen generant pobresa i desigualtat

Biel Barceló: “el PP no rectifica les retallades en serveis públics i es rendeix davant Madrid, tot renunciant a reclamar un millor finançament”. Només s’aproven tres esmenes del Grup MÉS d’un total de 158 (un 2%), per fomentar l’economia social, atendre les joves embarassades i millorar la transparència: suposen 150.000 euros per a fomentar les cooperatives i el sector del treball social, i duplicar els 36.000 euros per als programes de suport a dones joves embarassades o amb fills petitsEl PP ha aprovat els Pressuposts Generals de la CAIB per a 2015, uns comptes que, segons el portaveu del Grup MÉS, Biel Barceló, “consoliden una estratègia equivocada des del primer dia: obeir les imposicions de Montoro i Rajoy en relació al dèficit, sense tenir en compte que tenen conseqüències desastroses per a les persones”. Aquestes conseqüències són “retallades en els serveis públics, desigualtat social, precarietat i explotació laboral i increment de la pobresa”.

 

Barceló critica que “malgrat el caràcter expansionista dels pressuposts de 2015 (de més de 4.000 milions d’euros), el PP es permet el luxe de fer una reforma fiscal que beneficiarà les rendes altes i els patrimonis de més de 700.000 euros i decideix mantenir totes i cadascuna de les retallades en educació, salut i serveis socials que es varen escometre el 2012. I com a balanç de la legislatura, podem concloure que aquestes retallades han estat el programa electoral del PP”.

 

El portaveu del Grup MÉS afegeix: “el Govern de canvi que sorgeixi de les properes eleccions haurà de fer molta feina per revertir aquestes retallades en serveis públics i per reclamar el que ens toca davant Madrid, perquè sense poder decidir sobre els nostres propis recursos serà molt difícil revertir la situació. El Govern Bauzá s’ha rendit davant Madrid, no ha reivindicat un millor finançament com una prioritat per a les Illes Balears. El finançament ha estat el gran problema que no ha sabut afrontar el Govern acual del PP”.

 

Esmenes del Grup MÉS aprovades: economia social i suport a dones joves embarassades

 

En relació a les aportacions de l’oposició per intentar millorar els pressuposts del Govern, Biel Barceló lamenta “la poca flexibilitat del Govern a l’hora de negociar i pactar esmenes als pressuposts pel bé de la ciutadania i de l’economia de les Illes Balears”. Finalment el Parlament només ha aprovat tres esmenes del Grup MÉS transaccionades amb el Grup Popular per fomentar l’economia social, per incrementar les ajudes a les dones joves embarassades o amb fills petits i per millorar la transparència de la informació a les institucions.

 

D’una banda, s’ha aprovat una esmena al pressupost de Serveis Socials per apujar la partida destinada a entitats que gestionen serveis i programes amb dones joves embarassades o amb fills petits. El pressupost inicial eren 36.000 euros, i amb la transacció del Grup MÉS es duplica i apuja a 72.000 euros. L’aprovació d’aquesta esmena suposarà una petita millora en l’atenció a un col·lectiu vulnerable.

 

D’altra banda, s’ha aprovat també parcialment una esmena del Grup MÉS per fomentar l’economia social (cooperatives, treball social...) amb una dotació de 150.000 euros. Tot i que des del Grup MÉS consideren insuficient aquesta quantitat, ja que l’esmena inicial era de 500.000 euros, donaran suport a la transacció proposada pel Grup Popular per entendre que és un avanç positiu.

 

Aquestes dues esmenes s’afegeixen a l’esmena aprovada parcialment en el debat sobre el text articulat de la llei de pressuposts, per augmentar la transparència a les institucions. En total, el PP ha acceptat parcialment 3 esmenes de les 158 presentades pel Grup MÉS (un 2% del total), que impliquen modificacions pressupostàries per valor de 186.000 euros (aproximadament un 0,005% del global dels pressuposts). Del conjunt de l’oposició només se n’han aprovades 6.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: